Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşgal yıllarının İstanbul’u

İşgal yıllarının İstanbul’u

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ukraynalı sanatçı Alexis Gritchenko’nun 1919-1921 yılları arasında yaşadığı İstanbul’da çizdiği resimler ilk defa sergide bir araya gelecek.

MURAT ÖZTEKİN

“Alexis Gritchenko-İstanbul Yılları” adlı sergi, 7 Şubat’ta İstiklal Caddesi’ndeki sergi mekânı Meşher’de sanatseverlerle buluşacak. Ukraynalı sanatçının İstanbul’un işgaline denk gelen aylarda yaptığı eserlerin de yer alacağı sergide, Gritchenko’yu en çok etkileyen Ayasofya’dan İstanbul surlarına, Haliç’ten Galata’ya ve Büyükada’ya uzanan 150’den fazla resim görülebilecek. Resimlerdeki detaylarla bir buçuk asır evvelinin İstanbul’u yeniden keşfedilecek. Küratörlüğünü Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin’in üstlendiği sergi, çeşitli arşivlerden mektup, yayın, fotoğraf ve videolar eşliğinde sanatçının hayatına da ışık tutacak. Gritchenko İstanbul tecrübelerinin yazıya döktüğü “İstanbul’da İki Yıl” kitabının Türkçe tercümesi de Yapı Kredi Yayınları tarafından sergiyle aynı anda okuyucuyla buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...