Yapımcılar, filmleri ellerinde bekletiyor

Yapımcılar, filmleri ellerinde bekletiyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk yapımcılar sinemanın geleceğini masaya yatırdı. “4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” çerçevesinde gerçekleştirilen “Senaryo Sohbetleri”nde yönetmen Bora Talat Oyacı’nın misafirleri yapımcı Cemal Okan ve yapımcı Can Okan oldu.

MURAT ÖZTEKİN

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı ülkemizde sinema sektörünün karşı karşıya kaldığı zorluklar hakkında değerlendirmeler yapan Cemal Okan “Bizler adına her şey güzel giderken koronavirüsten dolayı sinemaların uzunca bir süre kapalı kalması, sektöre büyük darbe vurdu ve seyircimizin büyük çoğunluğunu kaybettik. Koronavirüs, sektöre çok büyük zarar verdi ve bu süreçten dolayı şu an için sinemada önümüzü göremiyoruz. Sektör şu an için sinemaların yavaş yavaş açılmasıyla yeni yeni nefes almaya başlıyor” dedi. Dijital platformların kendilerine fayda sağlamadığını söyleyen Okan “Biz kendi projelerimizin neredeyse hepsini 2021 Mart-Nisan’a atmak zorunda kaldık. Elimizde şu an bitmiş sadece iki film var. Onları da vizyona sokmak için bir süre beklemek zorunda kalacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...