Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu hafta 7 film vizyona giriyor

Bu hafta 7 film vizyona giriyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Diana, Zafere Hücum, Vampir Kız Kardeşler, Menekşe'den Önce, Meryem, Minik Kahramanlar Macera Peşinde ve Alex Cross bu hafta gösterime giriyor.

Diana, Zafere Hücum, Vampir Kız Kardeşler, Menekşe'den Önce, Meryem, Minik Kahramanlar Macera Peşinde ve Alex Cross bu hafta gösterime giriyor.
'DIANA'
Paris'te 1997 yılındaki trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana'nın yaşamının son iki yılına ışık tuttuğu belirtilen "Diana" filmi, bu hafta izleyiciyle buluşuyor.
Yönetmenliğini Oliver Hirschbiegel'in üstlendiği ABD yapımı filmde, Galler Prensesi Diana'yı Akademi ödüllü Naomi Watts canlandırıyor. Filmde Watts, başrolü Amerikan televizyon dizisi "Lost"taki Sayid Jarrah rolüyle popüler olan Naveen Andrews ile paylaşıyor.
'ZAFERE HÜCUM'
Yönetmenliğini Oscar ödüllü Ron Howard'ın, senaristliğini Peter Morgan'ın yaptığı "Zafere Hücum" filmi, Formula 1 yarışçıları James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti anlatıyor.
Filmde, Chris Hemsworth "karizmatik" İngiliz James Hunt, Daniel Brühl ise "disiplinli ve mükemmeliyetçi" Avusturyalı Niki Lauda rolünde izleyici karşısına çıkıyor.
Aksiyon, biyografi ve dram türündeki ABD yapımı film, yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı seyirciye aktarıyor.
'VAMPİR KIZ KARDEŞLER'
Franziska Gehm'in romanından sinemaya uyarlanan "Vampir Kız Kardeşler" ise haftanın fantastik komedi filmi.
Filmde, Christiane Paul, Marta Martin, Richy Müller, Jonas Holdenrieder, Laura Antonia Roge rol alıyor.
Yönetmenliğini Wolfgang Groos'ın üstlendiği Alman yapımı filmin konusu özetle şöyle:
"12 yaşındaki vampir kız kardeşler Silvania ve Dakaria, evleri Transylvania'dan ayrılıp Almanya'nın bir kasabasına taşındıklarında büyük bir sorunla karşılaşırlar. Öncelikli sorunları insanların arasında yaşamayı öğrenecek olmalarıdır. Sadece geceyarısından sonra uçabilmekte ve süper güçlerini kullanamamaktadırlar. İnsanların arasında yaşamayı istemeyen Dakaria evlerine geri dönmeleri konusunda ısrar ederken, Silvania bu insancıl yaşama ayak uydurmaya çalışmayı tercih etmektedir. Okul yaşamları oldukça zorlu bir şekilde devam ederken, sürekli beklenmedik sorunlarlarla karşılaşmaktadırlar. Özellikle de komşularından birinin Dirk van Kombast isimli bir vampir avcısı olması işleri iyice zorlaştırır."
'ALEX CROSS'
Polisiye, macera ve gerilim türündeki ABD yapımı "Alex Cross" filminin yönetmen koltuğunda Rob Cohen oturuyor.
Tyler Perry, Edward Burns, Matthew Fox, Carmen Ejogo, Cicely Tyson'un rol aldığı filmde, psikoloji eğitimi almış cinayet masası dedektifi Dr. Alex Cross'un bir yakınının öldürülmesi üzerine katilin peşine düşmesi sonucu yaşanan olaylar konu ediliyor.
'MERYEM'
"Mommo-Kız Kardeşim" filmiyle beğeni toplayan yönetmen Atalay Taşdiken'in "Meryem" filmi seyirciyle buluşacak.
Taşdiken'in yapımcılığını ve senaristliğini de üstlendiği filmde, İsmail Hacıoğlu, Zeynep Çamcı, Mustafa Uzunyılmaz, Mehmet Usta ve Zerrin Sümer rol alıyor.
Dram türündeki filmin konusu şöyle:
"17- 18 yaşlarında, güzelliğiyle tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem'e aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul'da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılmıştır. Meryem'in kocası Mustafa, düğünden ancak birkaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra 'bir düzen kurar, seni de İstanbul'a alırım' diyerek yaşadığı şehir olan İstanbul'a dönmüştür. Kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamaya başlayan Meryem, bir yandan hasret çekerken, bir yandan da umudunu korumaktadır. En önemlisi de evin her türlü hizmetini görmeyi görev saymıştır kendine. Çünkü o evde gelin olarak bulunmasının asıl nedeni iyi hizmet etmesi içindir. Meryem bir yandan da çocuk yapamadığı için üstü örtülü bir dille suçlanmaktadır. Bu arada beklenmedik bir gelişme olur. Askere gitmeden önce Meryem'e aşık olan Murat, terhis olup gelir. Ancak gelen Murat, giden Murat değildir. Askerde yaşadıkları ona ağır gelmiş, uzun süre psikolojik tedavi görmüştür. Murat'ın gelişiyle Meryem'in hayatı değişecektir."
'MENEKŞE'DEN ÖNCE'
Gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Menekşe'den Önce" belgesel film, haftanın yerli yapımları arasında yer alıyor.
Belgesel filmde, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan olaylar, Madımak Oteli yangınında hiç görmediği ablası Menekşe ve ağabeyi Koray Kaya'yı yitiren Menekşe'nin gözünden anlatılıyor. Filmde, Menekşe'nin, kendisi doğmadan hayatlarını kaybeden ağabeyi ve ablasının ölümünü araştırırken, tanıklarla bir araya gelmesi izlenebilecek.
Belgesel filmin müzikleri, Fazıl Say imzası taşıyor.
'MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE'
Üç boyutlu animasyon filmi "Minik Kahramanlar Macera Peşinde", çocukları salonlara çekmeyi hedefliyor.
Yönetmenliğini Eduardo Schuldt'un yaptığı Peru yapımı filmin konusu şöyle:
"Fransa'yı sallayan olayların olduğu bir dönemde Jules Verne'in yaşattığı bütün karakterler yaşamıştır ve bunun farkında değillerdir. Yeni Fransa başkanı ve kültür bakanı yazarın kitaplarını düzenleyerek bir kitap yapmak isterler ve her şeyi birbirlerine karıştırırlar. Bu durumu değiştirebilecek olanlar sadece 4 kişiden oluşan yetenekli bir çocuk grubudur. Zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyarlar."
GÖSTERİMDEKİ FİLMLER nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
ARINMA GECESİ

Yönetmenliğini James DeMonaco'nun üstlendiği, bilim kurgu, gerilim türündeki 'Arınma Gecesi' isimli film, vizyona giren yabancı filmler arasında yer alıyor. Lena Headey, Ethan Hawke, Rhys Wakefield, Adelaide Kane, Tony Oller'ın oynadığı filmde, nbsp; "Her yıl bir gece, sonuçlarına katlanmadan her türlü suçu işleyebilseydiniz ne yapardınız " sorusu hikaye ediliyor.
PIRILTILI HAYATLAR
Yönetmenliğini ve senaristliğini Sofia Coppola'nın yaptığı 'Pırıltılı Hayatlar' bu hafta vizyona giren filmler arasında. 2013 - ABD yapımı dram türündeki filmde, Emma Watson, Leslie Mann, Nina Siemaszko, Erin Daniels ve Gavin Rossdale izleyici karşısına geçiyor. Filmde, bir grup gencin, hayranı oldukları ünlülerin nerede yaşadıklarını internetten bularak, evlerine girdiği ve eşyalarını çaldığı gerçek bir olay konu ediliyor. Gerçek olaylardan uyarlanan hikayede, görkemli hayatla kafayı bozmuş gençler ünlü hedeflerini internetten takip edip evlerinden 3 milyon değerinde eşya çalarlar. Kurbanları arasında Paris Hilton, Orlando Bloom, ve Rachel Bilson da vardır.
TURBO
Bu hafta vizyona giren yabancı filmlerden biri de 'Turbo'. Animasyon türündeki filmin yönetmen koltuğunda David Soren oturuyor. Filmi seslendirenler arasında da Samuel L. Jackson, Michelle Rodriguez, Ryan Reynolds , Paul Giamatti ve Ken Jeong bulunuyor. Senaryosunu Darren Lemke ve Robert D. Siegel'in üstlendiği filmin özeti şöyle: "Dünyanın en hızlı salyangozu olma gibi mümkün olmayan bir hayali olan sıradan bir bahçe salyangozunun başına bir kaza gelir. Bu kaza sonucu hareketlerinin değiştiğini fark etmeye başlar. Hızı artan salyangoz Turbo (Ryan Reynolds) hayallerini gerçekleştirmek için yola koyulur."
BU NASIL AİLE
'Bu Nasıl Aile' de bu hafta sinemaseverlerle buluyor. nbsp; Yönetmenliğini nbsp; Rawson Marshall Thurber'ın yaptığı filmde, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Ed Helms, Will Poulter, Jason Sudeikis izleyici karşısına geçiyor. Komedi türünde ve ünlü oyuncuların sahne aldığı filmin konusu ise şöyle: "David Burke müşterileri arasında aşçıların ve annelerin de olduğu ot satıcısıdır. Belirli nedenlerden dolayı göze batmamayı tercih eden David, aynı yerde yaşadığı gençlere yardım etmeye çalışınca hiçbir iyiliğin cezasız kalmayacağını öğrenir. Zulasını ve parasını çalan gençler yüzünden David nbsp; tedarikçisi Brad'e borçlanır. David büyük bir iş yapmak zorundadır ve Brad'in Meksika'dan gelen mallarını almak zorunda kalır."
ŞEYTAN-I RACİM
Bu hafta yerli yapımlar arasında 'Şeytan-ı Racim' vizyonda. Gerilim ve nbsp; korku türündeki filmin yönetmenliğini nbsp; Arkın Aktaç üstleniyor. Filmde oyuncular arasında Altan Gördüm, Uğur Güneş, Ertunç Uygun, Kübra Balkan, nbsp; Ayşe Tunaboylu yerini alıyor. nbsp; Murat Toktamışoğlu'nun senaryosunu yazdığı filmde, İstanbul'da Üniversitede okuyan iki ev arkadaşı Emrah ve Salih'in hayatlarının Salih'in, Havas ilmine duyduğu merakla sonsuza kadar değişmesi anlatılıyor. Filmde, cinler aleminin ürkütücü varlıklarını kendi emri altına alarak isteklerini gerçekleştirmeleri için kullanmak isteyen Salih ve hiçbir şeyin farkında olmayan ev arkadaşı Emrah'ın, kendilerini bir anda bu korkunç döngünün içinde bulması izlenecek. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
NEVA
Bu haftanın yerli yapımlarından bir diğeri de 'Neva'. Yönetmenliğini Birkan Uz ve nbsp; Can Arca'nın yaptığı filmde, Başak Parlak, Levent Özdilek, Nergis Kumbasar, Şükrü Özyıldız, Tevfik Urgancıoğlu oynuyor. Senaryosunu Ilgın Olut ve Can Arca'nın yaptığı filmde, geçmişin sorgulanması, aşk için verilen mücadelelerden yola çıkılarak yazılan gerçek bir hikaye anlatılıyor.
MÖBİUS
'Möbius' vizyonda yer alacak filmler arasında bulunuyor. Fransız yapımı dram ve gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda Eric Rochant nbsp; oturuyor. Tim Roth, Cecile De France, Jean Dujardin, Emilie Dequenne ve Branka Katic oynuyor. Filmin konusu ise şöyle: "Rus istihbarat servisinde çalışan Gregory Lyubov, özel bir görev için Monako'ya gönderilir. Gregory, Monako'da çalışmakta olan güçlü bir işadamının yakınen takip edilmesi işinde kilit rol oynamaktır. Bu görevin bir parçası olarak, Monako'daki özel bir Rus bankasında çalışmakta olan Alice isimli yetenekli bir finans uzmanı da gizlice görevlendirilir. Ruslar için çalışmakta olan Alice bir Amerikan vatandaşıdır. Gregory'nin görevi ise Alice'ten gizli bir şekilde onun sadakatini ölçmektir. Ancak Gregory görev sırasında gerçekleştirdiği bir hamleyle altın kuralı çiğner ve Alice ile iletişime geçer. Aralarında ikisinin de dibe doğru ilerleyişini hızlandıracak türden bir tutku başlar."
ÖLÜMSÜZ POLİSLER
Peter M. Lenkov'un çizgi roman serisinden uyarlanan "Ölümsüz Polisler" filminin yönetmen koltuğunda, "Uçuş Planı" ve "Red" filmleriyle tanınan Alman yönetmen Robert Schwentke bulunuyor.
Aksiyon, komedi, suç türündeki filmin oyuncu kadrosunda Ryan Reynolds, Robert Knepper, Kevin Bacon, Jeff Bridges ve Mary-Louise Parker yer alıyor.
Filmde, "Nick Walker" isimli bir polis memurunun ölümünden sonra gittiği gerçeküstü dünyada kendini öldüren kişiyi bulmak için yaşadığı macara anlatılıyor.
BİR HAYALİMİZ VARDI
İngiltere'de 1960'lı yıllarda Soğuk Savaş sırasında ölüm korkusu giderek artan Ginger ve Rosa adlı genç kızların birbirine olan bağlılığının anlatıldığı "Bir Hayalimiz Vardı" filminin senaristliğini ve yönetmenliğini Sally Potter üstlendi.
Dram türündeki filmde, Elle Fanning, Christina Hendricks, Timothy Spall, Alessandro Nivola, Annette Bening rol alıyor.
EL ELE
Şehre yeni gelen genç bir adamın, Paris Operası'nın yönetmenine aşık olması ve ardından dans çerçevesinde gelişen bir aşk hikayesinin anlatıldığı "El Ele" filmi de bu hafta izleyiciyle buluşacak.
Müzikal türünde hazırlanan filmin yönetmenliğini Valerie Donzelli yaparken, oyuncu kadrosunda, Bastien Bouillon, Valerie Lemercier, Valerie Donzelli, Jeremie Elkaim, Beatrice De Stael bulunuyor.
ŞİMDİKİ ZAMAN
Türk yapımı olan "Şimdiki Zaman" filminin yönetmen koltuğunda Belmin Söylemez oturdu. Filmde, Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen rol alıyor.
Filmde, gelecek, kader ve dostluk temaları sorgulanırken, işsiz ve bütün bağları kopmuş olan Mina isimli karakterin yeni bir hayat kurmak istemesi işleniyor.
Mina'nın Amerika'ya gitmek için bir kafede fal bakmasının ardından, şu anı ve geleceğini sorgulamasının anlatıldığı dram türündeki filminin senaryosunu Belmin Söylemez ve Haşmet Topaloğlu kaleme aldı.
KARAYEL POYRAZ
Dram ve komedi türündeki "Karayel Poyraz" filminin senaryosu, Levent İnanır ve Yıldırım Bayazıt'a ait.
Yüksel Arıcı, Numan Çakır, Hikmet Karagöz, Yıldırım Beyazıt ve Soner Arıca'nın rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda yine Levent İnanır bulunuyor.
İstanbul'dan Karadeniz bölgesine gelen farklı ideolojideki gençlerin yaşamının konu alındığı filmde, üniversite yıllarında kurulmuş bir müzik grubunda kardeş kadar yakın arkadaşların bir süre sonra 'ideal müzik mi ', 'piyasa müziği mi ' derken yaşadıkları fikir ayrılığı nedeniyle dağılmaları ve sonrasında da çok yakın dostlarının ölüm savaşı vermek zorunda kalmasıyla birleşmeleri konu ediniyor.
ŞEYTAN GEÇİDİ
Renny Harlin'in yönettiği ve Holly Goss, Matt Stokoe, Luke Albright ile Ryan Hawley'in oynadığı "Şeytan Geçidi"nde, 1959 yılında Ural dağlarına kamp yapmaya giden 9 deneyimli Rus dağcının son derece tuhaf ölümlerinin ardından, bir grup Amerikalı öğrencinin aynı geçide giderek bu gerçek olayı araştırmaya başlamalarının ardından yaşadıkları anlatılıyor.
Gerilim türündeki filmin senaryosunu Vikram Weet yazdı.
SAMSARA
Belgesel türündeki "Samsara"nın yönetmen koltuğunda Ron Fricke bulunuyor. Senaryosunun Ron Fricke ve Mark Magidson tarafından kaleme alındığı filmde doğum, ölüm, yaşam ve reenkarnasyon konu ediniyor.
Beş yılı aşkın bir sürede, yirmi beş ülkede çekilen belgesel, insanlığın kutsal saydığı topraklardan, endüstrileşmenin en yoğun yaşandığı alanlara kadar geniş bir coğrafyayı kapsıyor.
İnsan deneyiminin ve maneviyatının kavranılamayan derinliklerini araştıran saf bir sinema deneyimi sunan film, dünyanın çeşitli yerlerindeki insan topluluklarının umut etme biçimleri kadar korkularının ve arzularının da benzer olduğunun altını çiziyor.
SON MODA AŞK
Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling ile Gilles Cohen'in oynadığı "Son Moda Aşk" filminin yönetmenliğini David Morea yaptı.
Moda dergisi editörü, güzel ve hırslı Alice'nin genel yayın yönetmeni olmak istediği ancak çok fazla ve zorlu rakibinin bulunduğu filmin konusu şöyle:
"Alice, kariyeri yüzünden yıllarca aşk hayatını ihmal etmiştir. Bir gün uçakta bir öğrenci olan Bathazar ile tanışır. Bathazar da Alice'den çok etkilenir, Alice de onunla bir kez buluşmak zorunda kalır. Oyun olarak başlayan aşk artık Alice'e çok yakındır."
BYPASS
Komedi türündeki "Bypass" filminin yönetmenliğini Aitor Mazo yaptı. Barbara Goenaga, Sara Cozar, Unax Ugalde, Mikel Losada, Aitor Mazo'nun da oyuncuları arasında yer aldıgı filmde, Bilboa'da yaşayan Xabi, Lukas ve John adında uzun dönemli arkadaşların hikayesi anlatılıyor.
'ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR: KEMİKLER ŞEHRİ'
Cassandra Clare'in romanından uyarlanan "Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri" filmi sinemaseverlerle buluşacak.
Yönetmenliğini Hollandalı Harald Zwart'ın üstlendiği filmin oyuncuları arasında Lily Collins, Jamie Campbell Bower ve Jonathan Rhys Meyers gibi isimler yer alıyor.
Senaryosunu Cassandra Clare, I. Marlene King ve Jessica Postigo'nun kaleme aldığı aksiyon ve macera türündeki filmde, "Clary" isimli karakterin bir gece kulübünde işlenen cinayete tanık olmasının ardından yaşanan olaylar konu ediliyor.
'ONE DIRECTION: THIS IS US'
Belgesel, müzikal ve biyografi türündeki "One Direction: This Is Us" filmini Morgan Spurlock yönetti.
3D formatında, yarı belgesel, yarı konser olarak hazırlanan filmde, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ve Louis Tomlinson'ın oluşturduğu "One Direction" grubu üyelerinin hikayeleri anlatılıyor.
Filmde, grup üyelerinin İngiltere'de düzenlenen "X-Factor" yarışmasına katılmalarının ardından Simon Cowell tarafından nasıl bir araya getirildikleri, aileleriyle olan ilişkileri, hayalleri ve süratle ulaştıkları şöhretin nasıl bir his olduğu gözler önüne seriliyor.
Dünya çapında bir müzik fenomenine dönüşen grubun bu yolda yaşadıklarına esaslı ve çok yönlü bir bakış açısı sunan filmde, grubun Londra'da O2 Arena'da verdiği konserin görüntüleri de yer alıyor.
'YEM'
Yönetmenliğini Russell Mulcahy ve Kimble Rendall'ın yaptığı aksiyon, gerilim ve korku türündeki "Yem" filminin oyuncuları arasında Xavier Samuel, Julian McMahon, Phoebe Tonkin, Sharni Vinson, Alice Parkinson gibi isimler yer alıyor.
Senaryosunda filmin yönetmenleri Russell Mulcahy ve Kimble Rendall yanı sıra John Kim'in de imzası bulunan 3 boyutlu filmde, bir grup insanın tsunami sonrasında sular altında kalan bir markette mahsur kalmaları ve okyanus sularıyla gelen davetsiz misafirlerle olan mücadeleleri izlenebilecek.
'KORKU SEANSI'
Başrollerinde "Academi Ödülü" adayı Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor'ın yer aldığı "Korku Seansı" filminin yönetmenliğini James Wan üstlendi.
Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştığı ürkütücü bir vakayı ele alıyor.
'DAİRE 1303'
Korku türündeki "Daire 1303" filminde, annesinin baskılarından bıkıp Detroit'in yüksek katlı binalarından birinde 1303 No'lu daireye taşınan Janet Slate'in hiç ummadığı biçimde evin geçmişiyle yüzleşmesi konu ediliyor.
Yönetmen koltuğunda Michele Taverna'nın oturduğu filmin başrollerini Mischa Barton, Rebecca De Mornay ve Julianne Michelle paylaşıyor.
Senaryosu Jim Steele ve Michele Taverna tarafından kaleme alınan yapım, korku filmi severleri sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor.
'KAPALI DEVRE'
Gerilim türünde izleyiciyle buluşacak "Kapalı Devre" filminin yönetmenliğini John Crowley üstlendi.
Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent, Ciaran Hinds, Barbora Bobulova gibi isimlerin rol aldığı filmin senaryosu ise Steven Knight tarafından kaleme alındı.
ABD-İngiltere ortak yapımı filmin konusu özetle şöyle:
"Bir sabah Londra'da meydana gelen patlama sonrasında sadece bir terörist sağ kalmayı başarır. Terörist Farroukh Erdogan patlamanın hemen ardından yakalanır ve hapse atılır. Kendisine en ağır cezanın verilebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar başlamıştır. Teröristi yargılamak için, hükümetin elinde gizli bir kanıt vardır. Ancak bundan ne Farroukh Erdogan ne de avukatları haberdardır."
'CİNAYET TEZİ'
"Cinayet Tezi" filminde, bir hukuk fakültesinde profesörlük yapan eski bir ceza avukatı olan Roberto Bermudez'in fakültenin önünde işlenen cinayetin ardından yaşadıkları konu ediliyor.
Gerilim türündeki filmin yönetmenliğini Hernan Goldfrid'in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Alberto Ammann, Ricardo Darín, Calu Rivero, Arturo Puig, Fabian Arenillas da yer alıyor.
Arjantin-İspanya ortak yapımı filmin senaryosunu Patricio Vega kaleme aldı.
'GEÇMİŞİN SIRLARI'
Neil Gordon'un aynı adlı romanından uyarlanan "Geçmişin Sırları" filmi, 30 yıl boyunca kimliğini gizlemeyi başaran eski bir teröristin, bir gazetecinin gerçek kimliğini ortaya çıkarması üzerine yaşadıklarına odaklanıyor.
Gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda usta aktör ve yönetmen Robert Redford bulunuyor.
ABD yapımı filmde, Robert Redford, Susan Sarandon ve Brendan Gleeson gibi isimler izleyici karşısına çıkıyor.
'BU AŞK FAZLA SÜRMEZ'
"Bu Aşk Fazla Sürmez" filmini, "Brüno" ve "Borat" filmleriyle tanınan Dan Mazer yazıp yönetti.
Rose Byrne, Simon Baker, Jason Flemyng, Minnie Driver, Stephen Merchant gibi isimlerin rol aldığı komedi türündeki filmin konusu özetle şöyle:
"Nat ve Josh, bir partide tanıştıklarından bu yana zıt kişiliklere sahip olmalarına rağmen, son derece mutlu bir beraberlik yaşayan bir çifttir. Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Nat, bu başarısını daimi kılmak için azimle çalışmakta, bir yazar olan Josh ise başarıya ulaşabilmek için sürekli mücadele etmektedir. Karakter farklılıklarına rağmen ilişkilerini yürüten çift, sonunda evlenme kararı alır. Ancak bu karar başta aileleri olmak üzere, arkadaşlarını ve yakın çevrelerini olumsuz düşüncelere sevk eder. Hayatlarındaki herkes Nat ve Josh'un bu evliliği bir yıldan fazla sürdüremeyeği konusunda emindir. Nat ve Josh, eski sevgililerinin cazibesine ya da çekici müşterilerinin karizmasına karşı savaşıp evliliklerinin birinci yıl dönümüne ulaşmak zorundadır."
'ŞEYTAN TOHUMU'
Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal imzası taşıyan ve başrollerinde Jeffrey Dean Morgan ve Kyra Segwick'in yer aldığı "Şeytan Tohumu" filmi, izleyiciyle buluşacak.
Korku ve gerilim türündeki filmde, genç bir kızın aldığı antika kutudan çıkan eski çağlara ait bir ruhun kölesi olması ve ailesinin kendisini bu ruhun elinden kurtulması için verdiği mücadele anlatılıyor.
'BÜYÜKLER 2'
İlki 2010'da çekilen "Büyükler 2" filmi, Adam Sandler ve arkadaşlarını tekrar bir araya getirdi.
Filmde, Adam Sandler'a, Kevin James ve Chris Rock eşlik ederken yönetmen koltuğunda bir kez daha Dennis Dugan yer aldı.
Lenny ve Roxanne'in çocuklarıyla ailelerinin eski evine taşınarak sakin bir hayata kavuşmayı planladığı komedi türündeki filmin konusu özetle şöyle:
"Çocuklukları aynı kasabada geçen ve ardından yolları ayrılan arkadaş grubu, yıllar sonra buraya geri dönerek yeniden biraraya geliyor. Kahramanları, büyüdüklerine inanmadıkları çocuklarıyla zorlu bir sınav bekliyor. Okulların son günü, büyükler için unutulmayacak kötü sürprizlerle şekillenirken çocuklarından aldıkları şaşırtıcı derslerle sona eriyor." 'UÇAKLAR'
Disney'in macera dolu üç boyutlu animasyon filmi "Uçaklar", çocukları sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.
"Arabalar" filmlerinin ardından "Uçaklar"ın rengarenk dünyasının da sinemaseverlerin beğenisine sunulduğu filmin yönetmenliğini Klay Hall üstlendi.
Türkçe dublaj kadrosunda ünlü isimlerin yer aldığı film, hava yarışçısı olarak mücadele etme hayali kuran kasaba uçağı "Dusty"nin hikayesini konu alıyor.
JOBS
Teknoloji mucidi olarak anılan ve 2011'de hayatını kaybeden Steve Jobs'un hayatını anlatan 'Jobs', sinameseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Joshua Michael Stern'in üstlendiği filmin senaryosunu Matt Whiteley kaleme aldı. Başrolünde Ashton Kutcher'ın yer aldığı filmde, Jobs'un gençlik nbsp; yıllarından başlayarak hayat hikayesi anlatılıyor.
PERCY JACKSON: CANAVARLAR DENİZİ
Thor Freudenthal'ın yönettiği ve Logan Lerman, Alexandra Daddario, Douglas Smith ile Leven Rambin'in oynadığı 'Percy Jackson: Canavarlar Denizi', sinemaseverlerle buluşacak. Aile, fantastik, macera türündeki filmin konusu şöyle: Percy ve arkadaşları yarı tanrıları kurtarmak için sihirli Altın Post'u bulurlar. Çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, 'Bermuda Şeytan Üçgeni' denilen yere, yani 'Canavarlar Denizi'ne girerler. Percy Jackson, mistik varlıklarla dolu bu yolculukta uyanmakta olan eski bir nbsp; şeytanı durdurmak zorundadır.
GÖSTER GÜNÜNÜ 2
'Kick-Ass' filminin devamı niteliğinde çekilen 'Göster Gününü 2'nin yönetmenliğini ve çizgi roman uyarlamasını Jeff Wadlow üstlendi. Aksiyon, komedi türündeki filmde, Aaron Taylor-Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage ve Yancy Butler rol aldı.
KİRLİ OYUN
Dram ve aksiyon türündeki 'Kirli Oyun' adlı filmin yönetmenliğini Jessy Terreo üstlendi. Senaryosunu L. Philippe Casseus'un yazdığı filmde, Curtis Jackson, Forest Whitaker ve Robert De Niro, Ryan O'Nan, Matt Gerald, Beau Garrett, Malcolm Goodwin ve Robert Wisdom oynadı.
Filmin fragmanını izlemek için tıklayın
AİLEM İÇİN
Bu hafta vizyona girecek 'Ailem İçin' filminin yönetmen koltuğu, Man Push Cart, nbsp; Chop Shop ve Goodbye Solo filmleriyle ses getiren Ramin Bahrani'ye ait. Macera, dram ve aile türündeki filmin oyuncuları arasında Zac Efron, Dennis Quaid, Heather Graham, Kim Dickens, Laura AtwoodHenry Whipple gibi isimler yer alıyor. Filmde, sahip olduğu mısır çiftliği sayesinde hatırı sayılır bir servetin sahibi olan ancak yıllardır rakibi Jim Johnson'ın gerisinde kalmaktan bir türlü kurtulamayan Henry Whipple'ın yaşadıkları anlatılıyor.
TEPENİN UŞAKLARI
Yönetmenliği, senaryosu ve yapımı İsmet Eraydın'a ait 'Tepenin Uşakları' nbsp; filmi de bu hafta vizyona girecek filmler arasında yer alıyor. Babasız bir evde yaşamakta olan ve kışın okuyup yazın çobanlık yapmakta olan Hikmet'in köyün en nüfuzlu ailesinin kızı Züleyha'ya aşık olmasının ve ardından yaşananların konu edildiği komedi, dram türündeki filmde, Samet Karahasanoğlu, Ayşe Öztürk, Selahattin Çakır gibi isimler rol alıyor.
SAVAŞIN GÖLGESİNDE
2. Dünya Savaşı'na ters köşeden bakan 'Savaşın Gölgesinde' filminin yönetmen koltuğunda Cate Shortland oturuyor. Alışılmış 2. Dünya Savaşı filmlerinin aksine izleyiciyi "karşı tarafın" sıradan bir ailesiyle tanıştırdığı filmin konusu özetle şöyle: Anne ve babası Hitler yanlısı olan Lore, savaş sonrası kardeşleriyle bir başına kalır. Nazi sempatizanları teker teker yakalanarak öldürülürken Lore, dört kardeşini yanına alarak yollara düşer. Savaşın bitişiyle hüküm süren kargaşa, yokluk ve acının ortasında çaresizce tehlikelerden kaçmaya ve yolunu bulmaya çalışan Lore, Thomas adında bir Yahudi mülteciyle karşılaşır. Kardeşleriyle hayatta kalmak için düşman bildiği ve hep nefret etmesi gerektiği öğretilen bir Yahudi'ye güvenmek zorundadır.
Filmde, Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Ursina Lardi, Hans-jochen Wagner, Philip Wiegratz rol aldı.
JURASSİC PARK 3D
Samuel L. Jackson, Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern ve Ariana Richards'ın rol aldığı, yönetmenliğini Steven Spielberg'in üstlendiği nbsp; Jurassic nbsp; Park 3D filmi, bilim kurgu, nbsp; aile ve nbsp; macera sevenlere keyifli dakikalar nbsp; sunacak. Filmin özeti şöyle:
"Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur. Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar. Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaşatıklar yeniden yaşatılır. Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur. İhtiyar Hammond, bir hafta sonunda doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet nbsp; saçmaya başlar."
ELYSIUM: YENİ CENNET
Yönetmenliğini Neill Blomkamp'ın yaptığı Elysium: Yeni Cennet filminde Matt Damon, nbsp; Jodie Foster, nbsp; William Fichtner, nbsp; Alice Braga ve Sharlto Copley rol alıyor. Filmin konusu şöyle: "Yıl 2154, insanlar iki sınıfa ayrılıyor. Bir grup çok varlıklı olup Elysium adı verilen bir uzay istasyonunda yaşıyor. Geriye kalanlarsa çok kalabalık bir nüfus olarak çökmüş, yıkılmış dünyada yaşam savaşı veriyorlar. Dünyada yaşayan insanlar umutsuzca gezegenin suç ve yoksulluk ortamından kaçmaya nbsp; çalışıyorlar ve birçoklarının Elysium'daki medikal imkanlara ihtiyaçları var. Ancak, Elysium'dakiler dünyadan göçü yasaklayan yasalar doğrultusunda yurttaşlarının "lüks" yaşantısını koruyabilmek için her şeyi yapmaya hazırlar. Bu iki dünya arasında eşitiği sağlayabilecek tek kişi ise Elysium'a gitmekten başka çaresi olmayan sıradan bir adam olan Max (Matt Damon). İstemeyerek de olsa Max çok tehlikeli bir görev üstlenerek Elysium'un Sekreteri Delacourt'un (Jodie Foster) güçlerine karşı gelmek zorunda. Ancak, başarılı olduğu takdirde sadece kendi hayatını değil, Dünya'da yaşayan milyonların hayatını da kurtarabilir."
ATEŞLİ AYNASIZLAR
Sandra Bullock, nbsp; Kaitlin Olson, nbsp; Melissa Mccarthy, nbsp; Thomas Wilson ve nbsp; Michael Rapaport'un başrollerini paylaştığı aksiyon, komedi tarzı filmin yönetmeni ise Paul Feig.Filmde FBi ajanı olan Katerina James (Sandra Bullock), Rus gangster çetesini çökertmek için ona yeni bir ortak atanır. Ancak bu ortak, Boston polis departmanındaki kaçıklığıyla tanınan Shannon Mullins'dir. Rus çetesini çökertmek için yola çıkacak olan bu iki kafadarın komik maceralarında, başlarına gelen olaylar anlatılıyor.
HAYALLERİN ÖTESİNDE
Polonya, nbsp; İngiltere, nbsp; Portekiz ve Fransa ortak yapımı olan 2012 yapımı dram tarzı filmin yönetmenliğini Andrzej Jakimowski yapıyor. nbsp; Alexandra Maria Lara, David Atrakchi, Edward Hogg, Melchior Derouet ve Luis Lucas'ın rol aldığı filmin konusu şöyle: "Görme yetisi olmayan Ian, Lizbon'da görme engelli insanlar için özel eğitim veren bir enstitüye eğitmen olarak atanır. Hayat dolu idealist bir insan olan Ian, buradaki öğrencilerine günlük olarak alışılmışın dışında eğitimler vermeye başlar. Mesela destek için baston kullanmayı reddeder, seslerin yankılarının kendilerini yönlendirmesi gerektiğine ve sorunlarının sadece dışarıdaki dünyayı hayal etmekle hallolduğuna inanmaktadır. Kendisi de baston kullanmamasına rağmen, normal bir hayat sürmektedir. Öyle ki gerçekten görme engelli olduğuna inanmakta güçlük çekenler vardır. Öğrencilerine de bu ilginÇ metodları aşılamaya başlar. Enstitüdeki öğrencilerden biri olan Eva da baston kullanmadan yürümeyi istemektedir. Ian onunla birlikte sokaklara atılarak, genç kadını daha önce görmediği bu dünyanın içerisinde farklı bir keşife çıkarır."
EVDEKİ YABANCILAR
Dilek Keser ve nbsp; Ulaş Güneş Kacargil'in yönettiği Evdeki Yabancılar filminde Ferit Aktuğ, nbsp; Fatih Al, nbsp; Cem Bender, nbsp; Melpo Zarokosta ve nbsp; Gökçe Sezer başrolleri paylaşıyor. 1990'lı yıllarda Ege bölgesindeki küçük bir sahil kasabasında geçen hikaye, mübadele döneminde doğup, büyüdüğü yerden ayrılıp, Yunanistan'a göç etmek zorunda bırakılmış yaşlı bir Rum kadını olan Agapi'nin hikayesine odaklanan filmin konusu şöyle: "Agapi yıllar sonra 80'li yaşlarına geldiğinde, yıllar önce bırakmak zorunda kaldığı evini aramaya koyuluyor. Yanına genç torunu Elpida'yı da alarak Ege'ye gelen Agapi eski evini bulsa da, ev artık başka birine aittir. Yaşar isimli 30'lu yaşlardaki yeni ev sahibi ve Agapi arasında paylaşılamayan ev, hem geçmişini arayan bir kadını hem de geleceğini kurtarmak isteyen bu adamı ortak noktada buluşturuyor."
ŞİRİNLER 2
Efsanevi minik mavi karakterler ''Şirinler''i ilk kez köylerinden çıkararak, 3 boyutlu olarak beyaz perdeye taşıyan yönetmen Raja Gosnell'in devam filmi "Şirinler-2" meraklılarıyla buluşacak.
Yönetmenliğini Raja Gosnell'in yaptığı "Şirinler 2" filminde, Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays ile Sofia Vergara oynadı ve seslendirdi.
Film, Türkiye'de Türkçe dublajlı, altyazılı ve 3D seçenekleriyle bugün vizyona girdi.
Şirinler-2'nin konusu özetle şöyle:
"Kötü büyücü Gargamel, bir çift Şirinler benzeri haylaz karakterler yaşatıyor ve onlara da Haylazlar ismini vererek, sayelerinde çok güçlü ve büyülü Şirin özünü elde edebilmeyi umuyor. Ancak, Gargamel istediği Şirin özünü sadece gerçek bir Şirin'den alabileceğini ve sadece Şirine'nin bildiği gizli büyülü sözler sayesinde Haylazlar'ın gerçek Şirinler'e dönüşebileceklerini öğrendiğinde Şirine'yi kaçırıyor ve onu dünyanın en büyük büyücüsü olarak milyonların hayranlığını kazandığı Paris'e getiriyor. Şirine'yi kurtarmak için Şirin Baba, Sakar Şirin ve Süslü Şirin'in dünyamıza dönerek insan dostları Patrick ve Grace Winslow ile işbirliği yapmaları gerekiyor. Kendisini her zaman diğer Şirinler'den farklı hisseden Şirine, Yaramazlar Vexy ve Hackus ile yeni bir bağ kurabilecek midir, yoksa Şirinler ona olan sevgilerinin gerçek olduğuna Şirine'yi ikna edebilecekler midir?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...