HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fatih tuğralı 'vakfiye'nin satışı durduruldu

Düzenleyen: /
Fatih tuğralı 'vakfiye'nin satışı durduruldu
İngiltere, Tuğra, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da açık artırmaya çıkarılacağı açıklanan Fatih Sultan Mehmed Han’ın tuğrasının olduğu Zağanos Paşa Vakfının vakfiyesinin satışı Türkiye’nin girişimleri sonucunda iptal edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Tescil Dairesi ile Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi Başkanlıkları, Londra’da satışa çıkarılacağı açıklanan vakfiye için İnterpol’e iade için başvurdu. Vakıflar Genel Müdürlüğü uzmanları ayrıca müzayede evi ile de görüştü. Türkiye’nin girişimleri sonuç verdi ve vakfiye satıştan geri çekildi.

Fatih Sultan Mehmed Han tuğralı vakfiye ‘Besmele’ ile başlıyor. Arapça el yazısı ve siyah mürekkeple yazılan vakfiyede ayrıca vakıf kurucularının isimleri bulunuyor. Kırmızı dokuma ile kısmen güçlendirilen vakfiyenin son satırında da tarih yer alıyor.

114 santim uzunluğunda ve 20,5 santim genişliğindeki eserin müzayede açılış fiyatı ise 80 bin paunt (980 bin TL) olarak açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...