Kültür sanatta 2022 rotası çizildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kültür sanatta 2022 rotası çizildi

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / AA

Resmî Gazete’de neşredilen “2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı”nda kültür ve sanat sahasında yapılan faaliyetlere ve hayata geçirilecek politikalara yer verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan faaliyet ve politikalar doğrultusunda 2022'de Mimar Sinan’ın hayatından bir kısmı anlatan opera eseri “Sinan Operası” sahnelenecek. Öte yandan taşınmaz vakıf kültür varlıklarına vakfiye şartları doğrultusunda fonksiyonellik kazandırılacak.

Öncelikle 125 vakıf eserinin restorasyonu uluslararası standartlara göre tamamlanacak. Türkçenin zenginliğinin kayıt altına alınması için de “etimolojik sözlük” ile “Türkiye Türkçesi Ağız Atlası” projesi nihayete erdirilecek.

ESER SAYISI 250'YE ÇIKARILACAK

Kültürel yayınlara daha fazla sayıda okurun ulaşımını temin etmek üzere e-Kitap formatında daha fazla sayıda eserin kamu yayını olması sağlanacak. Türk Klasik Eserlerinin Dijital Ortama Aktarılması Projesi çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı eser sayısı 250’ye çıkarılacak.

Türk Tarih Kurumunca da 50 tıpkıbasım, 35 yeni yayın ve üç süreli yayın yapılacak.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...