Nedim Saban: Taklitçilik tiyatrodaki hazinemizi yok etti

Nedim Saban: Taklitçilik tiyatrodaki hazinemizi yok etti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Usta oyuncu Nedim Saban, tiyatrodaki Batı taklitçiliğinden dert yandı.

MURAT ÖZTEKİN

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği, Karagöz Derneği ve Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kültür Sanat Alanı ve Covid-19 Sonrası Toparlanma Süreci Çalıştayı’nda “İstanbul’un Özel Tiyatroları” başlıklı oturum düzenlendi. Burada konuşan oyuncu Saban “Bizim özel tiyatrolarımızın en büyük problemi Batı’yı taklit etmek oldu. Batı taklitçiliği, bizim çok büyük bir hazinemizi öldürdü. Bu hazine, geleneksel Türk tiyatrosuydu ve dünyanın hiçbir yerinde yoktu. Özel tiyatroculuk bir kent kültürü gerektirir, maalesef biz bunu sağlayamadık. Bence özel tiyatroların en büyük problemi ekip ruhunu kaybetmek oldu” dedi.
Londra, Paris ve New York gibi şehirlerde özel tiyatroların bir arada bulunduğunu da hatırlatan usta oyuncu, İstanbul’da belli yıllarda sağlanan bu durumun hâlihazırda mevcut olmadığını dile getirdi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...