Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Da Vinci’nin tüm yönleri

Da Vinci’nin tüm yönleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bruo Nardini’nin Leonardo da Vinci'nin 'usta' yönünü kaleme aldığı kitabı “Leonardo da Vinci: Bir Ustanın Portresi” adlı eseri raflarda.

MURAT ÖZTEKİN

“Mona Lisa” ve “Kayalıklar Madonnası” gibi resimleriyle tanınan Rönesans’ın meşhur sanatçısı Leonardo da Vinci, sadece bir ressam değildi. Savaşlar için silahlar tasarlamış, kale savunma sistemleri dizayn etmiş, uçan makineler imal etmişti. Onun hayatını bu farklı yönleriyle birlikte ele alan Bruo Nardini’nin “Leonardo da Vinci: Bir Ustanın Portresi” adlı eseri raflarda yerini aldı. Kronik Kitap etiketiyle okuyucuyla buluşan kitapta sanatçının şatafattan uzak yaşayıp, merakla beslenen kişiliğine vurgu yapılıyor. Ailevi hayatından eserlerini hazırlama safhalarına, insan ilişkilerinden ihtiraslarına kadar Leonardo’nun 67 yıllık ömrü anekdotlarla aktarılıyor. Kemal Atakay’ın Türkçeye tercüme ettiği eser; Leonardo da Vinci’nin canlı bir portresini çiziyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...