Askerler, Kıbrıs Harekâtı’nı anlatıyor

Askerler, Kıbrıs Harekâtı’nı anlatıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünya tarihinin en önemli denizaşırı harekâtlarından biri olan Kıbrıs Barış Harekâtı’nda vazife yapmış otuzun üzerinde Kıbrıs gazisiyle gerçekleştirilen röportajlar, bir kitapta toplandı.

MURAT ÖZTEKİN

Kronik Kitap’tan çıkan “Kıbrıs İçin Havalandılar: G-Günü” adlı eser, Türk havacılık tarihi araştırmacıları Levent Başara ile Serhat Güvenç tarafından kaleme alındı. Harekâtın havacı tanıklarının o günleri ilk defa anlattığı eserde; “Kıbrıs’a hangi rotalardan gidildi ve hava indirme hangi bölgelere yapıldı?”, “Kıbrıs’a hangi birlikler taşındı?”, “Rumlar nasıl hazırlıksız yakalandı?”, “Harekâtın başarı yüzdesi neydi?”, “Helikopterler kayıp vermeden nasıl görev yaptı?” ve “Adaya inen askerler ne ile karşılaştı?” gibi sorulara cevap veriliyor. Kitap, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın daha doğru bir tarihinin yazılmasına da katkı sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...