Kapanma hislerine ayna tutan eser

Kapanma hislerine ayna tutan eser

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Afrika’nın en önemli kalemleri arasında anılan Angolalı yazar José Eduardo Agualusa “Yaşayanlar ve Diğerleri” kitabıyla pandemi günlerinde tecrübe ettiğimiz karantina zamanlarına ayna tutuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Timaş Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan eser “zamanın ruhunu” büyülü gerçekçilikle taçlandırıyor. Romanda şiddetli bir fırtınanın ardından bir grup Afrikalı yazar, bir edebiyat festivali bahanesiyle bir araya geldikleri Mozambik adasında mahsur kalırlar. Grup, internetten, telefondan, haberlerden, herhangi bir iletişim aracından uzak yedi gün yaşamak mecburiyetindedir. Bütün bunların üstüne, adanın sokaklarında kendi hayal ürünleri olan kahramanlarıyla karşılaşmaya başladıkları noktada işler bambaşka bir boyuta taşınır. Nihayette gerçeklik ile kurgu, geçmiş ile gelecek ve hayat ile ölüm arasındaki sınırı sorgulayan, hem yazarları hem de halkı rahatsız eden bir dizi garip ve sırlı olay ortaya çıkar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...