Çatı adayı ve gerçekler

A -
A +
Son yılların Ahmet Yesevi'si diye adlandırılan ve gerçekten bir dahi olan Seyyid Ahmet Arvasi'nin şu görüşü ne kadar yerinde bir tespittir. "Bir kişinin kimliğinden çok, temasta olduğu kişiler ve kime hizmet ettiği önemlidir." 
Geçmişte hilafetin kaldırılması için Urfa mebusu Şeyh Saffet Efendi (Aslında Efendi değildir) ve 50 arkadaşının meclise teklifi geldi. Bu 50 kişinin çoğu hoca ve sözde dindar kişilerdi. Ve Mecliste hilafetin kaldırılması gerektiğinin savunması eski Usül-i fıkıh müderrisi Seyyid Beye yaptırıldı. 
İslam harfleri yerine latin alfabesinin kabulü ise Türk milletini İslamiyetten ve İslam Dünyasından koparmak için yapıldı. Bu durum İsmet İnönü'nün hatıralarında yazılıdır. Harf inkılabı ile 1000 yıllık Türk- İslam medeniyeti yıkıldı. Hıristiyan Batı taklid edildi. Ben hukukçuyum. İsviçre medeni hukuku (Almanca- Fransızca- İtalyanca) nüshalarından Almanca olanından tercüme edildi. Ve bu kanunda bazı dipnotlar bu madde Yuhanna incilin şu ayetidir diye yazılıdır. 
İslam harfleri kaldırılırken çok sayıda din adamı "evet" dedi. İslamiyet aleyhine karar alınırken bazı din adamları dünya menfaati ya da idam korkusu ile ahiretlerini tehlikeye attılar. 
Bu uzun girişten sonra Çatı adayı meselesine gelelim. Çatı adayı İslam Ülkeleri Teşkilatında çok önemli bir makamda iken; İsrail'in Filistinlilere soykırımına seyirci kaldı. Mısır'da seçimle iş başına gelen Mursi'ye, askeri darbe yapılınca ve demokrasi ortadan kaldırılınca Ekmeleddin İhsanoğlu bu darbeye darbe bile demedi. Çünkü İngiliz Kraliçesinin direktiği ile kurulan Chatham House ile Ekmeleddin İhsanoğlu iç içedir. Ve Chatham House dünyanın sayılı zengin ailesi (Yahudi) Rotschild ailesinin kontrolündedir. 
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin soykırımı ve Mısır darbesinde İsrail'i asla gücendiremezdi. Rotschild ailesi Paris'te bir otelde Osmanlıyı yıkmak için toplaman 3 aileden biridir. Yanılmak isterim ama benim görüşüme göre Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yalnız CHP+ MHP'nin değil paralel yapının, küresel sermaye, faiz lobisi ve emperyalist güçlerin adayıdır. 
Paralel yapının darbesi başarılı olsaydı muhalefet partileri bir koalisyon olacak ve demokrasi rafa kaldırılacak ve ara rejim gelecekti. Ve Türkiye'nin dış politikası ve ekonomisi başta İsrail, ABD, Almanya olmak üzere küresel sermayenin, faiz lobisinin ve küresel güçlere entegre edilecekti. Dış güçler Türkiye'deki demokrasiyi rafa kaldırmak ve ara rejim için hertürlü kötülüğü yapmaktadır. Vazgeçmiş değildirler. Zaten bu uğurda çatı adayını kullanacaklardır. 
Peki bu güçler Erdoğan'a neden düşmanlar? Çünkü Erdoğan vesayet rejimine, faiz losinine, küresel güç ve sermayeye karşıdır. Türk halkının yanındadır. Halkın milli iradesinin cumhuriyet tarihinde tek savunucusudur. 
Ecevit iktidarındaki krizde, küresel sermaye Kemal Derviş'i göndermiş idi. O krizde en az 25 yıl geri gittik. Bugüne kadar bir devlet dairesinde şeflik bile yapmayan, devlet işlerinde son derece tecrübesiz olan çatı adayı ülkenin temelini de yıkar. 
CHP ve MHP'nin dışardan adayı bu partilerin acizliğinin tezahürüdür. Çatı adayı İslam Ülkeleri Teşkilatında da başarılı değildi. Savaşlar, darbeler, soykırımlar karşısında sadece seyirci kaldı. Diktatör Sisi'yi öven, Mursi'yi tenkit eden Batı'nın adamıdır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.