Hayırlı olsun!..

A -
A +

Başbakan Erdoğan halkın bağrından çıkmış bir adaydır. Ekmeleddin İhsanoğlu ise "ithal" adaydır. Erdoğan'ın bu ülkeye hizmeti cumhuriyet tarihinde bir rekordur. Buna karşın İhsanoğlu'nun bu ülkeye bir tane hizmeti bile yoktur.

Erdoğan ülkemize olduğu gibi Filistin, Somali, Suriye göçmenleri, Kuzey Irak, Kosova, Bosna- Hersek ve daha nice ülkelere birçok hizmeti olmuştur. 2013 yılında Türkiye'nin dış ülkelere yardımı Avrupa Birliğinin 27 ülkesinin yardımından fazladır.

İhsanoğlu, uzun yıllar İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatında görev yapmış ama bu dönemde gözle görülür bir hizmeti olmamıştır. Soykırımlar, iç savaşlar, ülkelere saldırmalar, darbeler ve mezhep çatışmaların da bu teşkilat sadece seyirci kalmıştır.

Arap Birliği bile Mısır'ın ve Suriye'nin üyeliğini askıya aldığı halde, İhsanoğlu Mısır darbe liderini övmüştür. Çünkü ABD, AB ve İsrail böyle istiyordu. Erdoğan bu ülkenin hem sevincini hem de çilesini çekmiştir. İhsanoğlu ise Mısır'da doğmuş ve Mısır'da tahsilini yapmıştır. Türk asıllıdır ama ülkesine bir yabancı gibidir.

Erdoğan 9 defa seçim kazanarak halkın sevgisine mazhar olmuştur. Erdoğan halkın milli iradesinin adayıdır. İhsanoğlu ise faiz lobisi, küresel sermaye ve onların Türkiye'deki uzantılarının, paralel yapının, vesayet rejimi taraftarlarının yasadışı kuruluşların temsilcisidir. CHP, MHP ve diğerleri sadece taşerondur. İhsanoğlu'nun adaylığının bir gerekçesi de hanımının başının açık olmasıdır. CHP, MHP ve diğerleri Çankaya'da tesettürlü bir hanım görmek istemiyorlar.

Erdoğan Allahü teala'ya ve halka güvenerek yola çıkmıştır. İhsanoğlu'nun özde değil sözde muhafazakarlığın da ise Ak Partililerden oy almak hesaplanmış. İhsanoğlu CHP'lilerin oyunu almak için "Herkes Atatürk'e saygılı olmalıdır" sözünde samimi değildir. Saygının temeli sevgidir. Kendi babası bu kişiyi asla sevmedi. Zaten bir din adamı bunun fıkıh neticesini bilir.

Cumhuriyet tarihinde en yaşlı cumhurbaşkanı adayıdır. Önemli makamlarda yaşlılık bir kusurdur. Şu anda Ak Parti iktidardadır. Gaybı Allahü teala bilir ama tahmin caizdir. 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'nin birinci parti olması muhtemeldir. Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında zıtlık ülke için zararlı neticelere sebeb olur.

Erdoğan'ın devlet tecrübesi diğer parti liderlerinden son derece fazladır. İhsanoğlu'nun ise devlet tecrübesi "sıfır"dır. Bu makam tecrübe tahtası değildir. İhsanoğlu mitinglerde ne söyleyecektir. Birikimi yoktur. CHP ve MHP liderleri bile aday ilanından önce İhsanoğlu'nun sokakta bile görselerdi tanıyamazlardı. Seçmen söyle dursun 40 yıllık yazar olan ben bile tanıyamam.

İhsanoğlu ABD, AB ve İsrail adına yani küresel sermaye adına Ortadoğu ülkelerini kendi menfaatlerine göre "dizayn" etmek istemektedir. Ehl-i Sünnet itikadının dışarda düşmanı "misyonerler" içerde ise "vehhabilik"tir. İhsanoğlu Vehhabi olmayabilir ama buna yakındır. İhsanoğlu ülkenin menfaatlarına uygun bir kişi olduğuna inanmıyorum.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Erdoğan'ın başarısı karşısında kıskançlık krizi içindedir. Erdoğan seçilmesin de kim seçilirse seçilsin görüşündedir. Seçmenin milli irade savunucusu Erdoğan ile küresel güçleri temsil eden İhsanoğlu arasında sağ duyulu davranacağına inanıyorum.

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkeye hayırlı olsun. Bu seçimle ülkede yeni bir devir açılacaktır. İlk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecektir. İhsanoğlu bu konuma tepeden inme gelmiştir. Çünkü ABD, AB, İsrail ve küresel sermaye böyle istemiştir.

Erdoğan İstanbul parti il başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 12 yıl başbakanlık yaparak zirveye tırmanmıştır. Erdoğan Tanzimattan bu yana öteki sayılan, ezilen, hor görülen, ikinci sınıf vatandaşların adayıdır.

İhsanoğlu ise Tanzimattan bu yana ülkeyi sömüren, Türk İslam Medeniyetini yıkan vesayet rejimini savunan oligarşik, elit, mutlu azınlığın adayıdır. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve ekibi sırf kıskançlık krizi ile ortada delil olmadan Erdoğan'a iftira ediyorlar.

Erdoğan milletin, İhsanoğlu vesayet rejiminin adamıdır. Bu seçim adaylar arasında değil, vesayet rejimi ve halkın milli iradesinin tecellisi arasında olacaktır. Erdoğan'ın kazanması ile 1699- 2008 arasındaki vesayet rejimi sona erecektir. Ülkemiz için hayırlı olacaktır. (Amin)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.