Tarihin bulanık ülkesi; İran

A -
A +
Yavuz Sultan Selim Han İran'ın Anadolu emellerine set çekmiştir. Şu anda PKK, PYD, IŞİD ve diğerleri Yavuz Sultan Selim Han'ın tesis ettiği denge ve hudutları bozmak istemektedir. Yahudi Simon emrindeki IŞİD ve PKK'nın devamı olan PYD, 15 yaşından küçükleri kullanmaktadır. Savaşta canlı bomba saldırıları bu çocuklarla yapılmaktadır.
İran, aslında Türklerle Farsların ortak ülkesidir. İran Türklere ait izleri sildiği gibi Türklerin Türkçe eğitimini ve televizyonunu yasaklamıştır.
Azeriler Oğuz Türkleridir. Oğuzlar'da "Saka" ve "İskif" gelenekleri hakimdir. Tahran'ın güneyindeki "Halaçlar" Türk'tür. Budist oldular. Dillerini ve Türklüğünü kaybettiler.
Kaşgarlı Mahmud'a göre İran'da Türk boyları şunlardır: Peçenek, Kıpçak, Başkurt, Bismil, Kay, Yabaku, Tatar ve Kırgız...
Kuzey ile güney arasında da Türk boyları (il-Ulus) vardır. Bunlardan bazıları; Çiğil, Tuhsi, Yağma, Igrak, Çarok, Cumul, Uygur, Kıtay, Sin, Tavgaç (Masin), Oğuzlardır.
İran'daki milliyetçi akımlar ile 40 milyona yakın Azeri Türkü'nü Farslaştırarak Türkleri yok ediyorlar. Azeri dilinin yapısı yüzde yüz Türkçedir.
Annesi Türk olan Şah Rıza Pehlevi'yi İngilizler İran'ın şahı yapmış ve 1925-1941 arası Türk kültürünü ezmişlerdir.
İran aslında bir "Türk Yurdu" idi. Milattan Önce 8 ve 9. Yüzyılda Hint Irmağı'nın aşağısından Farslar (Persler, Parslar) bugünkü İran'a geldiler ve Türk devletine sığındılar.
M.Ö. 4. Asırda Persler güçlendiler. Önce Dara Midiye'yi ele geçirip Farslaştırdı ve Farsya İmparatorluğunun temeli atıldı. İskender M.Ö. 330'da Farsya Devletine son verdi. Sasaniler İran'a hakim oldular.
651'de İslam ordusu İran'ı fethetti. 16'ncı yüzyılda Azerbaycan'da Başkenti Tebriz olan Safevi Türk Devletinin Şahı İsmail'i (1501-1524) yenen Yavuz Sultan Selim Han, Şii Türk Safevi Devletini Osmanlı'ya kattı.
İran'da 3 türlü Fars milliyetçiliği vardır;
1- Batıcı Fars milliyetçiliği; Bu milliyetçilik aynı Kafatasçı Türk Milliyetçiliği gibi İslamiyet'e karşıdır. Kafatasçı Türklerin; "Eski dinimiz Şamanizm'e geri dönmeliyiz" tutumları, Batıcı Fars Milliyetçiliğinde "Zerdüşt inancına dönmeliyiz" şeklinde tezahür eder. Bu görüşü Ermeni Mirza Malkum Han ortaya atmıştır.
2- Tutucu Fars Milliyetçiliği: Bu milliyetçilik Humeyni ile birlikte gelmiş ve Batıcı milliyetçilik yıkılmıştır.
3- İranlılık akımı; İran'da yaşayanları İranlı olarak birleştirir...
İran, halkın yüzde 55'inin konuştuğu Türkçeyi İran'dan söküp atmaktadır. Bir zamanlar CHP zulmü altındaki ülkemizde çocuğumuza Müslüman ismi koyamadığımız gibi İran'da da Türk çocuklarına zorla Fars isimleri veriliyor. 18-25 yaş arası Türkler Türkçe konuşmuyor. İran'da Türklere kültür soykırımı uygulanıyor.
Pers, Arap, Yunan, Türk, Batı dilleri karışımı olan Farsçada dışarıdan alınan kelimeler kendi gramerlerine uydurulmuştur.
İran dost görünen düşmandır!.. İran ile Batı arasındaki anlaşma aslında İran'ın aleyhinedir. İktidar yanlıları bunu zafer gibi kutladılar. İran'ın İsrail ve ABD düşmanlığı sahtedir. Aslında üçünün de müşterek düşmanı "EHL-İ SÜNNET" inancıdır ve Sünni Müslümanlardır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.