Seçimin tahlili

A -
A +
Türk siyasi tarihinde 'acaba tesadüf mü?' diyeceğimiz ne çok olay gördük. 
Menderes'in, 10 yıllık iktidarı sona erdirildi; ve idam edildi. 
Özal 10 yıllık görevinin sonunda zehirlendi. 
Erdoğan 10. Yılında (2013) 17 ve 25 Aralık darbeleriyle devrilmek istendi...
Son dönemde ABD, AB, Rusya ve Çin ekonomik olarak zayıflamakta yeni güçler ortaya çıkmaktadır. Bunların başında Türkiye ilk sıradadır. Ancak bu emperyalist güçler başta PKK olmak üzere yasa dışı ve yasal güçleri kullanarak Türkiye'nin önüne tuzaklar kuruyor.
Cumhuriyet tarihinde bu ülkeye en büyük hizmeti Erdoğan ve AK Parti yapmıştır. Dış güçler ve içerideki mankurtların düşmanlığı bundandır. Türkiye'nin, CHP iktidarındaki gibi (1923-45) sınırları içinde kalması isteniyor.
İstanbul'da (Osmanlı zamanında) bir misyoner kolejinin müdürünün şu sözü unutulmamalıdır: 
"Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar önemlidir." 
Şu anda Türkiye'ye karşı ilan edilmemiş postmodern bir savaş açılmıştır. Haçlı Ordusu ise bu ülkenin tarihine, diline, mazisine düşmanlaştırılmış ülkenin bir kısım gençleridir.
1 Kasım seçimlerinde AK Partinin yüzde  49.5 oy ile kazanması ile Davutoğlu siyaset sahnesine güçlü bir lider olarak girdi. Gençler 2002 öncesini bilmiyor. Hele bir dönem yaşadığımız o sıkıntıları bir hatırlayalım isterseniz. Ne olursa olsun bir ürünü alırken girdiğimiz uzun uzun kuyruklu dönemleri, elektrik kesintilerini, sağ-sol kavgalarını, yüzde yüz enflasyonu, bankaların soyulmasını, caddelerdeki çöp dağlarını, faiz lobisine 2.5 trilyon dolar faiz ödenmesini, darbeleri ültimatomları... Bana kalırsa bu dönemleri belgesel filmlerle, konuşmalarla sık sık hatırlatmakta fayda var.
AK Partiye oy verenler 13 yılda yapılan hizmetleri iyi görmüştür. Ve o şekilde oy vermiştir. 7 Haziran'dan sonra PKK'ya karşı operasyonlar destek buldu. AK Partinin milletvekili aday listelerinde bölgenin tanıdığı ve sevdiği adaylar yer aldı. AK  Parti'nin vaatleri gerçekçi bulundu. CHP'nin vaatleri ise boş vaat olarak algılandı. Bir şeye sahip olmak onu devam ettirmek, kazanmaktan daha zordur. AK Parti'nin hemen hemen her ilde oyunu artırması büyük bir başarıdır.
Seçime katılımın yüzde 86 olması demokrasi ile idare edilen hiçbir ülkede yoktur. CHP sadece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla'da kazanmıştır. Bu saydığım illerin halkının çoğu Yunanistan'a gönderilen Rumların malları ile zengin oldu. CHP'nin zengin ettiği bu kişilerin torunları genetik olarak CHP'ye oy verdi. Örneğin sadece Aydın'ı ele alalım. Aydın ilinden Yunanistan'a 300 bin kişi mübadele olarak gitmiştir. Yunanistan'daki Türk ve Müslümanlardan 60 bin kişi ise Aydın'a yerleştirilmiştir. Böylece 240 bin Rum'un malı CHP'lilere dağıtılmıştır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.