Seçim sonucunu doğru okumak

A -
A +
CHP geçmiş seçimlere göre sahil bölgelerinde erimiştir. 18 ilde milletvekillerinin tamamını AK Parti kazanmıştır. Millî kimliğimizden, tarihinden, dininden, uzaklaşan Batı hayranı ve muhafazakârları Batı ile arasında engel gören enteller hezimete uğramıştır.
HDP ve PKK'nın baskısına rağmen HDP oy kaybetti. AK Parti oyunu artırdı. AK Parti 34 ilde milletvekili sayısını artırmıştır. Batı'nın Türkiye ile ilgili stratejisi "Solarsa sula, büyürse buda"dır. AK Parti iktidarı ile Türkiye ayağa kalkmıştır.
Küresel güçler ve küresel sermaye Türkiye'yi dizleri üzerine çökertmek hatta süründürmek istiyor. Ve bunu gerek PKK gerekse millî ve dinî kimliğinden kopmuş insanlar ile yapmak istiyor. Siyasi stratejisi Erdoğan ve AK Parti düşmanlığına dayanan muhalefet ezilmeye mahkûmdur. Siyonizmin köpekleri olan bazı dış basının "Demokrasi değil, Otokrasi kazandı" sözleri alçakçadır. Türkiye'deki siyasilerin ve yazarların söylediklerini kendi ülkelerinde söyleyenin ömrü hapishanede geçer.
MHP'de Alparslan Türkeş öldükten sonra Türk-İslam sentezi unutuldu. Bu seçimde seçmen de MHP'yi unuttu. Allahü tealanın ihsanı ile Türkiye 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşacaktır. Her iki kişiden birinin AK Parti'ye oy vermesi Türkiye'yi ekonomik bakımdan Yunanistan, siyasi olarak Suriye yapmak isteyen hainleri çıldırttı. 7 Haziran sonrası seçmene iltifat üzerine iltifat edenler, 1 Kasım sonrası hakaret üzerine hakaret ediyorlar.
MHP ve HDP baraj tehlikesi yaşamaktadır. Bu partiler aynı siyasetlerine devam ederlerse tabela partisi olmaya mahkûm kalacaklardır. CHP ise halkla bütünleşmelidir. Halkın millî ve manevî değerlerine samimi olarak saygılı olmalıdır. Sözde değil özde saygılı olmalıdır. Muhalefetin elbette her şeye evet demesi uygun değildir. Ama her şeye hayır demesi de doğru değildir.
AK Parti 7 Haziran sonrası seçmene küsmedi ve suçlamadı. Aksine kendini suçlu buldu. Dersimizi aldık dediler hatalarını düzelttiler. Hatasızlık Allahü tealaya aittir. Partiler de şahıslar da hata yapabilir. Önemli olan ise hatayı kabullenmektir. Muhalefet Erdoğan ile Davutoğlu arasına fitne sokmak için AK Parti'nin başarısını Davutoğlu'na yüklemektedir.
Devlet, Kürtlerin dostudur. Ama PKK'nın karşısındadır. Kendini "Aydın" olarak tanıtan enteller kendini zeki ve haklı; Anadolu insanını ise cahil bilmektedir. Muhalefet şu gerçeği görmelidir: Seçmen siyasilerden çok daha feraset ve basiret sahibidir.
1 Kasım seçimlerinin neticesi  Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarına şok tesiri yapmıştır. 1 Kasım Türk-Kürt kardeşliğini bitirmek isteyenlerin yüzüne bir tokat gibi inmiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.