Sezen Aksu tez konusu oldu!

Sezen Aksu tez konusu oldu!

MAGAZİN Haberleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin tez konusu olan şarkıcı Sezen Aksu şimdi ise Berklee'ye tez konusu oldu.

Dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan Berklee College of Music'in Şarkı Yazma bölümü öğrencileri tarafından araştırma konusu olan Aksu'nun yaşadığı toplumun şifrelerini nasıl çözdüğü ve nasıl zamansız şarkılar yazabildiği araştırılıyor.


İçinde öğretim görevlilerinin de bulunduğu 8 kişilik özel bir grup tarafından yürütülen çalışmalar için dijital arşivlerin yanı sıra fiziki kayıtlar da toplandı. Yapılan araştırma sonucunda hazırlanacak dosya okulun 1945 yılından bu yana kütüphanesinde arşivlediği önemli akademik verilerin içinde yerini alacak.


Minik Serçe'yi bitirme tezi yapan Marmara Üniversiteli öğrenciler ise Aksu'nun nasıl bu kadar çok şarkı üretebildiği ve bu üretkenliğini nasıl geliştirdiği üzerinde çalışmıştı.


SEZAN AKSU KİMDİR?
Sezen Aksu (Fatma Sezen Yıldırım, 13 Temmuz 1954; Sarayköy, Denizli), Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve yapımcı. Kariyerinde yirmi üç albüm yayınlanan sanatçının 1991 yılında yayınlanan "Gülümse" albümü Türk müzik tarihinde en fazla satan[1] Türkçe albümlerden biri olmuştur. Aksu son olarak 2011'de "Öptüm" adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır. Türk pop müziğinde "Minik Serçe" olarak tanımlanan Sezen Aksu 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de[4] lâyık görülmüş ancak bu ödülü geri çevirmiştir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...