Hababam Sınıfı oyuncusu Talip Güran, bakın şimdi ne yapıyor?

/ Kaynak: AA
Hababam Sınıfı oyuncusu Talip Güran, bakın şimdi ne yapıyor?

MAGAZİN Haberleri  / AA

"Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminde "Kıvırcık Ömer"i canlandıran Talip Güran yıllar sonra görüntülendi.

Yeşilçam'ın unutulmaz nbsp;klasikleri arasında yer alan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminde "Kıvırcık nbsp;Ömer"i canlandıran Talip Güran, Bodrum'da ticarete atıldı. İlçede tahta sandalye imalatı yapan Güran, atölyesinde tahtaları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra sandalye haline getiriyor. nbsp;Plastik sandalyelerin yaygınlaşmasıyla birlikte neredeyse yok olan nbsp;tahta sandalyeleri eski popülerliğine kavuşturmak isteyen Güran, yaptığı sandalyeleri turuncu, yeşil, mavi ve beyaza boyayarak 60 ila 80 liradan satışa nbsp;sunuyor. Güran'ın yardımcısı Alev Buharalı ile yaptığı sandalyeler, Bodrum'da nbsp;restoran ve kafelerde kullanılıyor.



Sinema sektöründen sonra, bir zamanlar sinema salonlarının nbsp;vazgeçilmezi olan tahta sandalye üretimine başlayan Güran, kendisini "plastiğe nbsp;savaş açan kahraman" olarak tanımlıyor. AA muhabirine, ticarete atılma serüvenini anlatan Talip Güran, televizyonlarda yıllarca reklam filmi oyuncusu olarak boy gösterdiğini söyledi. Kıvırcık saçları nedeniyle insanların zihninden silinmediğini ifade nbsp;eden Güran, şöyle konuştu: "Eskiden 'bonus kafalı' insanlar yoktu. Şimdilerde oldukça çok. Onun için özellikle reklam filmlerinde sıkça tercih edilen oyuncular arasında yer nbsp;aldım. Siyah-beyaz yayıncılık döneminde neredeyse her reklamda boy gösteriyordum. nbsp;Sonrasında 1978 yılında yapılan İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit karakterlerini canlandıran Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün nbsp;olmadığı ilk film olan Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde rol aldım." Babasının sinemacı olduğunu belirten Güran, "Babam zaten sinemacıydı. Sinemalarda bizim oturduğumuz sandalyeler hep tahtaydı. Bende bundan yola çıkarak sandalye üretimine başladım. Bu sandalyenin bir ruhu var. Bu sandalyeler kırılmaz. İki tane teli var altında. Sinemanın içerisine binlerce insan girer çıkar. Ama ona rağmen bana mısın demez ve senelerce kullanılırlar. Yağmurun, çamurun altında kalıyor. Ne yaparsanız yapın bir şey olmuyor" diye konuştu. Amacının tahta sandalyeleri eski ihtişamına kavuşturmak olduğunu dile nbsp;getiren Güran, "Benim amacım buradaki plastiği yok etmek. Tahta sandalyelere nbsp;oturalım, nostaljiyi yaşayalım istiyorum. Tahta sandalyeler eskimiyor hatta 5 nbsp;sene 10 sene geçtiği zaman daha da güzel bir görünüm kazanıyor" dedi. nbsp;




'Hababam Sınıfı'nın oyuncuları Halit Akçatepe (Güdük Necmi), Tuncay Akça (Bacaksız), Cafer Dere, Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Mehmet Çatay, Ercan Gezmiş ve Tayfun Akalın'ın aralarında olduğu 7 oyuncusu 40 yıl sonra buluştu. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin 'Yeşilçam'a Saygı' etkinliğinde biraraya gelen oyuncular filmin hayatta olmayan diğer oyuncularını ve emektarlarını hep birlikte andılar. Dernek binasında buluşan oyuncular Hababam Sınıfı'nın 40. yıl pastasını kesti. Daha sonra klasik otomobillerle filmin çekildiği Üsküdar Koşuyolu'nda bulunan Adile Sultan Kasrı'na gitti. Oyuncular Halit Akçatepe (Güdük Necmi), Tuncay Akça (Bacaksız), Cafer Dere, Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Mehmet Çatay, Ercan Gezmiş, Tayfun Akalın 40 yıl sonra filmin çekildiği merdivenlerde fotoğraf çektirdi.
Hababam Sınıfı oyuncusu Talip Güran, bakın şimdi ne yapıyor?

Hababam Sınıfı filminin zaten her şeyi söylediğini dile getiren Halit Akçatepe, "40 yıldır seyredilen bir film için ne konuşulur ki? Seyirci o kadar beğenmiş, o kadar sevmiş ki 40 yıldır sıkılmadan hala seyrediyor ve seyredecek de. Çok güzel ve çok iyi bir filmidi. Bütün bu arkadaşlarımızın hepsi çok gençti. Ama çok da güzel oynadılar. Tabi Hababam Sınıfı dendiği zaman Ertem Eğilmez'i unutmamak lazım. O filmin büyük başarısı Ertem Eğilmez'e aittir. Ama tabi ki yazarı koca usta Rıfat Ilgaz, müziklerini yapanda Melih Kibar. Bunlar unutulmaz insanlardır. Onların sayesinde bu film bu zamana kadar gelmiştir" şeklinde konuştu. Filmin küçük oyuncusu Tuncay Akça ise zaman içerisinde çok sayıda yapımda yer aldığını ifade ederek "Ama hala biz Hababam Sınıfı'nda ki o ufak gülen çocuk olarak hatırlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Hababam Sınıfı oyuncusu Talip Güran, bakın şimdi ne yapıyor?

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...