Soner Sarıkabadayı'nın sokak hayvanları hassasiyeti

/ Kaynak: İHA
Soner Sarıkabadayı'nın sokak hayvanları hassasiyeti

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Adana'ya gelen ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı, sokak hayvanlarını besleme cihazlarının açılışını yaptı.

21. Uluslarası Altın Koza Film Festivali kapsamında Kozan ilçesinde konser vermek üzere Adana'ya gelen ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı, sokak hayvanlarını besleme cihazlarının açılışını yaptı.Sarıkabadayı, geçtiğimiz ay içerisinde Akçatekir Yaylası'nda yapılan Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali bünyesinde Tekir Yaylası ve Pozantı'ya yerleştirilen otomatik yemleme cihazlarının devamı olarak Adana'ya yerleştirilen cihazlar hakkında Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr .Fatih Karayandı'dan bilgi aldı.Pet şişelerin içine atılmasıyla çalışan sistemin hem çevre kirlenmesini önlediğini hem de sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacının karşılandığını belirten Karayandı, "Güneş enerjisiyle çalışan ve içerisine atılan pet şişe ölçüsünde haznesine yem dökülen cihazlardaki biriken pet şişeler geri dönüşüme gönderilerek makinada eksilen yemin devamlılığı sağlanıyor" dedi.
Açılışa Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) gibi sokak hayvanları konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Kendisinin de bir hayvan sever ve doğa aşığı olduğunu söyleyen sanatçı Soner Sarıkabadayı Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nı yaptığı bu çalışma nedeniyle tebrik etti.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...