Mutlu Kaya'nın ablasından yürek burkan sözler

Mutlu Kaya'nın ablasından yürek burkan sözler

MAGAZİN Haberleri

Eski erkek arkadaşı tarafından başında vurulan Mutlu Kaya'nın olay gecesinde yaşadıklarını ablası anlattı

Diyarbakır'da eski sevgilisi tarafından başından vurulan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Tüm Türkiye'nin müjdeli haber beklediği Mutlu'nun doktorları dün yaptıkları açıklamada genç kadının beyninde ödem olduğu için uyutulduğunu, son tomografiye göre ödemin gerilediğini ve bugün hastayı uyandırma sürecine gireceklerini açıkladı. Mutlu'yu sahneye çıkaran Sibel Can da dün Hastane ziyaretinin ardından "İnşallah uyanacak" diyerek umut verdi. Abla Dilek Zengin de Mutlu'nun ardından tepsideki yemeğinin, çikolatasının ve söylediği türküsünün yarım kaldığını anlatarak gözyaşı döktü.
Mutlu'yu keşfeden Sibel Can'ın ziyaret ettiği sırada abla Zengin ve ağabey Muhammed Kaya gözyaşlarını tutamadı. Zengin olayı Milliyet'e anlattı.
nbsp;
Çikolatasını bitiremedi
Zengin, "Ben Mutlu'nun yan odasında uyuyordum. Kardeşim Kerbela da yan odada ders çalışıyordu. Mutlu, olay yaşanmadan önce yemek yiyordu. Kerbala'nın çığlık sesiyle uyandım ve Mutlu'yu salonun kapısında yerde kanlar içinde gördüm. Hemen ambulansa haber verdim, geç geleceğini düşündüm. Onu kucaklayıp dışarı çıkardık. Bir araba çevirip, hastaneye getirdik. Elinde yarım bir çikolata vardı" dedi.
Saldırıdan önce Mutlu'nun çok sevinçli olduğunu anlatan abla Dilek, şöyle devam etti:
"Ben uyumadan önce repertuar hazırlıyordu, çok mutluydu, saçlarını tarıyordu. Gece 12.00'ye kadar onunla oturuyordum. Sabah işe gideceğim için uyumam gerekiyordu. Benden kendisine şarkı seçmemi istedi. Birkaç şarkı seçtim. O Kürtçe Ez Berfim'i seçti. Yere yığıldığı sırada yemeği yerdeydi. O anı hiç unutmuyorum. Okul kantininde çalışıyorum. Oda ara sıra bana yardım ederdi. O okulunu okuyacaktı. Daha önce Dicle Üniversitesi'nde Beden eğitimi Bölümü'nde voleybol okuyordu. Sonra Mardin Beden Eğitimi yanlış hatırlamıyorsam futbol bölümünü yarım bıraktı. Maddi durumumuz el vermediği için okulunu bırakmak zorunda kaldı. Hep şarkı söylüyordu; tek hayali okuyup sanatçı olmaktı. Yarışmada hep söylediği bir şey var? 'Hiçbir şey düzelmese de okulum düzelecek' diye umut ediyordu. Tek kaygısı ailemizdi. 'Annemin hayatını kurtaracağım, kardeşlerimi okutacağım' diyordu. Biz adalet yerini bulsun istiyoruz. Halkımızdan, tüm sevenlerinden dua bekliyoruz." (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...