Servet Kabaklı'yı kaybettik

Servet Kabaklı'yı kaybettik

MAGAZİN Haberleri

Edebiyatçı yazar Servet Kabaklı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı bir süredir İstanbul'da tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanede hayatını kaybetti. 1956'da Elazığ'da doğan Kabaklı, gazeteciliğe 1976'da Tercüman Gazetesinin Elazığ Muhabiri olarak başladı. Üniversite eğitiminin ardından İstanbul'da gazeteciliğe devam eden Kabaklı, Türk dünyası, özellikle de Doğu Türkistan konusundaki çalışmalarıyla kamuoyuna ışık tutmuştu. Kabaklı, uzun yıllar Tercüman ve Türkiye gazetelerinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. Servet Kabaklı, Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı'nın da ağabeyiydi. 

EYÜP SULTAN MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLECEK

Servet Kabaklı'nın cenazesi yarın İstanbul'da Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedilecek. Bir süredir tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Kabaklı için yarın öğle vakti Sultanahmet Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Kabaklı'nın cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...