Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayhan Ahıskal vefat etti

Ayhan Ahıskal vefat etti

MAGAZİN Haberleri

Uzun süredir Alzheimer hastalığı nedeni ile zor günler geçiren usta oyuncu Ayhan Ahıskal hayatını kaybetti.

'65 yıl süren sahne hayatı sonrası alzheimer hastalığına yakalanan usta oyuncu Ayhan Ahıskal'dan bayramda acı haber geldi.' yazarak Instagram'da ünlü sanatçı Onur Akay duyurdu.
 
Akay, usta oyuncunun Defne Yalnız'la birlikte çekildiği fotoğrafını paylaşarak, 'Ayhan Ahıskal'ı maalesef kaybettik! Cenazesi 26 Eylül Cumartesi günü Maltepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Mekanı cennet olsun.' dedi.
AYHAN AHISKAL KİMDİR?
 
Tiyatro aşkıyla 1949'da başvurduğu Ankara Devlet Konservatuvarı'na, "sesi küçük" gerekçesiyle tiyatro yerine korno bölümüne alınan Ayhan Ahıskal, yıllarca Opera Orkestrası'nda kornocu olarak çalıştı. 1948'de "Arap Mestan" rolüyle başladığı tiyatro oyunculuğunu ise, orkestradaki görevini aksatmadan yaptı.
 
Televizyonun ilk eğlence programını, "Ali (Özoğuz) ile Ayhan"ı hazırlayıp oynadı. Sahne geçmişinde ise çok sayıda oyun ve TV dizisi yer alan Ahıskal, çeşitli operet ve operaların "karakter oyuncusu" olarak da sevilmiştir. Ahıskal, 63'üncü sanat yılını 2011 yılında sahnede kutlamıştı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...