Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kansere yenilen ünlüler

Kansere yenilen ünlüler

MAGAZİN Haberleri

'Her şeyin başı sağlık', 'Sağlık olsun'... Sürekli kullandığımız cümleler. Çünkü o olmayınca hiçbir şeyin önemi yoktur hayatta.

GİZEM DUMAN
'Her şeyin başı sağlık', 'Sağlık olsun'... Sürekli kullandığımız cümleler. Çünkü o olmayınca hiçbir şeyin önemi yoktur hayatta. En amansız hastalık ise kanser. Milyonlarca insan kanserle yıllar yılı mücadele etmiş. Kimi kazanmış kimi de ne yazık ki yenik düşmüştür. Biz de son zamanlarda  kanserden kaybettiğimiz ünlüleri ele aldık. 
Kansere yenilen ünlüler
Osman?Yağmurdereli
Siyaset ilaç gibi gelmişti
Bağırsak kanseriyle 2.5 yıl mücadele etti ünlü yapımcı. 23. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapıyordu. Ailesi “Siyaset ilaç gibi geldi” dedi. Ama hastalık peşini bırakmadı. Enfeksiyon nedeniyle 20 gün hastanede yattı. Yağmurdereli 2008'de 55 yaşında solunum yetmezliğinden yattığı hastanede yoğun bakımdan çıkamadı.
Savaş Ay

Hastalığını tesadüfen izleyicisinden öğrendi
2013 yılında kaybettik ünlü gazeteciyi. O hastalığını tesadüfen öğrenmiş. Bir gün program sırasında telefonla bağlanan doktor izleyici “Gırtlağınızı bir kontrol ettirin, kanser olabilirsiniz” demiş. Bu uyarıdan şüphelenen Savaş Ay hastaneye gidip test yaptırdığında gırtlak kanseri olduğunu öğrenmiş. Hemen tedaviye başlayan ve sigarayı bırakan Ay, 14 yıl hastalıkla mücadele etti. Bir süre sonra sesini kaybetti. Hastalığı ilerledi. Doktorlar 'ameliyat' dedi. Ama o boğazının delinmesini istemedi. Usta gazetecinin 59 yaşında kalbi durdu.
Kansere yenilen ünlüler
Melih Kibar
Cilt rahatsızlığı  vücuduna 
hızla yayıldı, 
Hababam Sınıfı'nın melodisiyle kulaklarımıza yer etmiş ünlü müzisyen Melih Kibar 10 yıl önce, 54 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kibar 'Malign Melanom' adında vücuda çok hızlı yayılan bir tür cilt kanserine yakalanmış, uzun bir süre tedavi görmüştü. Kanser olduğunun bilinmesini istememiş, herkesten saklamıştı. 

Kansere yenilen ünlüler


Kayahan Acar

15 yıl sonra tekrar 
karşısına 
çıktı
Ünlü şarkıcı bestekâr Kayahan ilk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalandı. 6 ay ömrü kaldığını öğrendi. Ama o tedavi gördü eski sağlığına kavuştu derken 15 yıl sonra beklemediği anda yine çıktı karşısına aynı hastalık. Yıllar yılı peşini bırakmadı rahatsızlığı. 2014 yılında 3. kez kanser tedavisi gördü. 3 Nisan'da artık gücü kalmadı, 66 yaşında hayatını kaybetti.Kansere yenilen ünlüler


Levent Kırca

Kanserle 3 ay 
mücadele edebildi

Temmuz ayında karaciğer kanseri olduğunu öğrendi, Teşhis konulduktan hemen sonra kemoterapi gördü. Hastanede yatan Levent Kırca'nın yakınları, usta oyuncunun tedaviye olumlu yanıt verdiğini söylüyordu. Fakat 66 yaşındaki usta oyuncu, hastalıkla 3 ay mücadele edebildi. Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Berkant Akgürgen


Kalp ve böbreğiyle uğraşırken akciğer gitti
Samanyolu şarkısıyla tanınan Berkant Akgürgen kalp ve böbrek hastasıydı. 2012'de akciğer kanserine de yakalanınca uzun süren bir tedavi sürecine girdi. Sevenleri ve meslektaşları bir an önce iyileşip onu konserde görmek isterken Berkant, birkaç ay içinde hızla ilerleyen tümör yüzünden 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Ferdi Özbeğen 12 yıl uğraştı
Piyanist Ferdi Özbeğen, 12 yıl boyunca prostat kanseriyle mücadele etti. Özbeğen, 2001'de kolesterolünü ölçtürmek için kan aldırdığında acı gerçeği öğrendi. Sonraki hayatı hep tedaviyle geçti. Stresten uzak kalmak için Bodrum'a yerleşti. Fakat hastalık yakasını bırakmadı. 2013'te 72 yaşında hayata veda etti.


 Esmeray 
Önce akciğer sonra karaciğer
Gel Tezkere şarkısıyla ünlenen Esmeray'a, 2001 yılında akciğer kanseri teşhisi konuldu. Tedavi görmeye başladığı sırada rahatsızlığı karaciğerine de sıçrayınca ünlü şarkıcı bir kez daha yıkıldı. Esmeray'a askerler sahip çıkıp, tüm hastane masraflarını karşıladı. Fakat hastalık hızla yayıldı ve bir yıl sonra 52 yaşında Esmeray kurtarılamadı.


Kazım Koyuncu
Son günlerinde bile konser verdi
Karadenizli şarkıcı 33 yaşında akciğer kanserinden vefat etti. 2004 yılının sonlarında Kazım Koyuncu'ya testis kanseri teşhisi konuldu ve bütün sevenleri duydukları acı haberle yıkıldı. Çok sevdiği müziği bırakmadı. Konsere çıktı. Sevenleri onu yalnız bırakmadı. Saçları döküldü, arkadaşları da saçını kazıttı. 2005'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Murat Göğebakan
Grip diye 
doktora gitti 
kanser çıktı
2009'da grip olduğu için gittiği hastanede aldı acı haberi. Kan kanseriydi. 6 ay sonra ilerledi hastalığı tüm vücudunu sardı. Böbrekleri iflas etti, diyalize başladı. Göğebakan, kemoterapi tedavisini 'nasıl olsa öleceğim, ha öyle ölmüşüm ha böyle ölmüşüm' diyerek kabul etmedi. Tek bir isteği vardı memleketi Adana'ya dedelerinin yanına gömülmek. Ve ünlü şarkıcı 31 Temmuz 2014'te 46 yaşında hayata veda etti.

Mücadeleyi  
kazananlar
Türkan Şoray
Zuhal Olcay
Yıldız Tilbe
Erhan Yazıcıoğlu
Defne Samyeli
Oya Başar
Filiz Akın
Özdemir Erdoğan
Yılmaz Morgül
Arzum Onan
Serra Yılmaz
Deniz Uğur
Vahide Gördüm
Harun Kolçak
Fulden Uras
































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...