Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılmaz Köksal hayatını kaybetti

Yılmaz Köksal hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Türk sinemasının efsanelerinden Yılmaz Köksal hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın ünlü ismi karakter oyuncusu Yılmaz Köksal hayatını kaybetti.
 
YILMAZ KÖKSAL KİMDİR
Uzun süredir kanserle boğuşan Yılmaz Köksal, Türk sinema ve dizi oyuncusuydu. 15 Temmuz 1939 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupa'yı dolaştı.

Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in "Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Yılmaz Köksal uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç'ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasinin ürettigi ender kült filmler arasındadır. (Filmde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler.

Yılmaz Köksal Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etti.
Boğuştuğu kanser hastalığı yüzünden 22 Ekim 2015 Perşembe günü hayatını kaybetti. Yılmaz Köksal 76 yaşındaydı.

KAYNAK: MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...