Pahalı hobiler

Pahalı hobiler

MAGAZİN Haberleri

İşte iş dünyasına yön veren isimlerin 'tuzlu' uğraşları...

Araba sevdası
Otomobil deyince ilk akla gelen isim Mümtaz Tahincioğlu. Eski otomobil yarışcısı olan iş adamı, 1997'den beri Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı. Dünya Karting Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti; 3 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Formula 1 ile Dünya Ralli Şampiyonası'nın ülkemize getirilmesinde önemli rol oynadı. Meslek olarak yapmasa da Ali Ağaoğlu da iyi bir otomobil tutkunu. Garajı son model lüks araçlarla dolu. Ayrıca Rahmi Koç da klasik araba merakıyla biliniyor. 
Golfün tutkunları
Türkiye'de golfün en ünlü ismi Kaya Çilingiroğlu... 16 yıldır golf oynayan Çilingiroğlu, turnuvaların aranılan oyuncularından. 1999'da Amatör Golf Şampiyonluğu'nu kazandı. Türkiye'deki sahaların her birinde en az 100 kez oynadı. Diğer golf meraklısı ünlü iş adamları ise, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Mustafa Koç, Yıldırım Demirören, Ali Koç, Adnan Polat, Ayhan Bermek, Vedat Aşçı, Serra Tokar, Halil Bahçecioğlu, Serdar Cümbüş ve Mete Nakiboğlu..
Pahalı hobiler
Motosikletçiler
Birçok insan otomobili tercih etse de daha macera ruhlu olanlar motosikletin cazibesine kapılıyor. Osman Çarmıklı, Ferruh Tanay ve Ahmet Kocabıyık gibi iş adamları gibi... Efsane Motor'un kurucusu ve Harley Davidson'un Türkiye temsilcisi Ferruh Tanay, yakın arkadaşlarına da bu aşkı aşılamış durumda.
Cem Boyner babadan avcı

17 yaşından beri avcılık yapan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, bu hobisini bir kitapta da topladı. Av merakı ilk, babası Osman Boyner'i izlerken oluşmuş. Kendine riskli bir uğraş bulan Boyner, “Şehir hayatında yıldızları görmüyorum, kuşların cıvıltısını duymuyorum, şafakta uyanmıyorum, böcekleri duymuyorum. Ama av doğayla bütünleşme açısından bana çok önemli bir vasıta oldu” diyor. Hobi olarak avcılığı seçen diğer bir iş adamı da Murat Ülker.
Şakir Eczacıbaşı'nın hayatı fotoğraftı
5 yıl önce aramızdan ayrılan Şakir Eczacıbaşı, iyi bir fotoğraf sanatçısıydı. Türkiye'de 13, yurt dışında 23 kişisel fotoğraf sergisi düzenledi. Eczacıbaşı şirketinin ajanda tarzındaki fotoğraf albümlerinin editörü de oydu ve bu albümlerde Türkiye'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarıyla birlikte onun da çok sayıda eseri yer aldı.
Güler Sabancu stresi yoga ile atıyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, spora çok düşkün. Her sabah uyandığında koşu bandında buluyor kendini. İş stresinden kurtulup rahatlamak için ise, yogayla uğraşıyor.

Kat değil yat  
Şehrin kalabalığından uzaklaşarak denizde vakit geçirmek birçok iş adamının vazgeçilmez hobisi. Çoğu ismin yatı ya da teknesi zaten mevcut. Bu konuda Rahmi Koç'a özel bir yer ayırmak lazım. Ünlü iş adamı, işlerini oğluna devrettiken sonra 19 Eylül 2004 tarihinde “Nazenin IV” adlı yelkenlisiyle denize açıldı ve yaklaşık 2 yıl süren bir dünya turu gerçekleştirdi. 657 günlük sürede, 28.250 deniz mili yol yaparak 5 kıtaya ulaştı. Rahmi Koç, turun ardından şunları söylemişti: “Kendi memleketimizi onlarla mukayese ettiğimizde ülkemizin fevkalade olduğunu gördüm. Bu seyahati çocukluğumdan beri planlamıştım.”
Pahalı hobiler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...