Doğdukları değil doydukları yere aşık oldular

Düzenleyen:
Doğdukları değil doydukları yere aşık oldular

MAGAZİN Haberleri

Ülkelerinden ya üniversite ya da kariyer için Türkiye’ye gelen yabancılar, buraya yerleştikten sonra bir daha geri dönmeyi düşünmüyor. Bu hafta artık kendini Türk gibi gören “içimizdeki yabancılar”ı derledik.

GİZEM DUMAN

Ülkelerinden ya üniversite ya da kariyer için Türkiye’ye gelen    yabancılar, buraya yerleştikten sonra bir daha geri dönmeyi düşünmüyor. Bu hafta artık kendini Türk gibi gören “içimizdeki yabancılar”ı derledik.

 

Doğdukları değil doydukları yere aşık oldular

RIKKI ROATH 

Amerikalı Rikki Roath, 14 yaşında dünyayı gezmeye karar vermiş. Ailesini zar-zor da olsa ikna etmiş ve çantasını alıp düşmüş yollara. İlk durağı Almanya olmuş. Sonra Fransa, Belçika, İsviçre, İtalya derken Türkiye’de bulmuş kendini. Amerika’da aşçılık okuyan Rikki, Türk yemeklerinin lezzetine varınca su böreği, mantı, çiğ köfte vb... Hepsini yapmayı öğrenmiş. 20 yaşındaki Roath, 5 yılda 20 ülke, 150 şehir görmüş. Şimdi “Annemden Uzakta” programıyla hayran kaldığı Türkiye’yi geziyor, TRT ekranlarında karşımıza çıkıyor.

Doğdukları değil doydukları yere aşık oldular

IVANA SERT

Ivana Sert, Sırbistan’da Belgrad güzeli seçilince Türkiye’ye Miss Globe’a davet edildi. Belgrad doğumlu Sert, burada bir Türk’le evlendi ve Ateş adında bir çocuğu oldu. Fakat eşiyle yollarını ayırdı. Stilist olan Ivana Sert, 2010’dan beri ‘İşte Benim Stilim’ yarışmasında jüri üyeliği yapıyor. Türkçeyi bozuk konuşmasıyla zaman zaman taklidi yapılsa da o da ülkemize sevdalı. “Burası ilk ülkem, Sırbistan ikinci sırada” diyor.

TATSYANA TSVİKEVİÇ

Polonya asıllı Tatsyana, ülkesinde tiyatro eğitimi aldıktan sonra 1998’de Türkiye’ye geldi. 2002’de de Türk vatandaşı oldu. Aynı yıl sinema filmi “Rus Gelin”de rol aldı. Kurtlar Vadisi dizisinde Nina adlı karakteri canlandıran Tsvikeviç, 23 Ocak 2009’da Müslüman oldu ve Sedef adını aldı. Ünlü oyuncu, huzuru İslam’da bulduğunu söylüyor: “O an yeni bir sayfa açılmış gibi hissettim; benim için doğum günü gibi bir şeydi.”

AYUMI TAKANO

Japonya’da doğup büyüyen Ayumi, üniversiteyi bitirir bitirmez Türkiye’ye geldi. Tiyatro mezunu olan Takano, bir yıl sonra filmlerde oynamaya başladı. Cem Yılmaz ile Mazhar Alanson’un filmi “Her Şey Çok Güzel Olacak”ta rol aldı. Fakat asıl biz onu Mehmet Ali Erbil’in de oynadığı komedi dizisi “Aşkım Aşkım”dan tanıyoruz. 2010’da Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Japonya’nın Türkiye Dostluk Elçisi” seçildi. Babası aşçı, annesi beslenme uzmanı olan Ayumi, geçtiğimiz yıl ‘Ayumi’ni Mutfağı’ adlı kitabını çıkardı.

WILMA ELLES

10 yaşından beri tiyatro merakı olan Wilma Elles, Almanya’da tiyatro bölümünü okuduktan sonra Türkiye’ye geldi. 2008’de “Türk Usulü” filminde başrol oynasa da Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı ‘Caroline’ rolüyle hafızalara kazındı. İş adamı Kerem Göğüş’le evlenen Elles, geçtiğimiz yıl Müslüman oldu. Türkiye’ye ve İslam’a o kadar bağlandı ki yeni dünyaya gelen ikizlerine de İslamiyeti öğreteceğini söyledi.

LARISSA GACEMER

17 yaşında modellik yapmaya başlayan Brezilyalı Larissa Gacemer, 4 yıl tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra birçok ülkede reklam çalışmaları yaptı. En son kendini Türkiye’de buldu. İşi için İzmir’e gittiğinde ise eski basketbolcu Burak Gacemer’le tanışıp dünyaevine girdi. Türkiye sevdalısı Larissa, ‘Krem’ adlı dizide rol aldı. Survivor yarışmasındaki sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

SAMANTA MENDES

2006’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak gelen Samanta Mendes, tam bir Türkiye âşığı. Özellikle Kayseri fanatiği. Hatta kendisine ‘Kayserili Fadime’ lakabı takmış. Survivor yarışmasına katılan Samanta, ‘Anadolu Keyfi’ adlı programı sunarak Türkiye’yi de karış karış gezdi. Afrika’nın kuzeybasındaki Gine Bissaulu olan Samanta, aynı zamanda modellik de yapıyor.

SACHIHIRO OMURA

40 yıl önce Japonya’dan Türkiye’ye gelip yerleşen arkeolog Prof. Dr. Sachihiro Omura, tam Türk oldu. Omura, henüz 16 yaşındayken kafasına koymuş Türkiye’ye gelmeyi. Usta arkeolog, “Burada çok fazla kültür mirası var. Kapadokya, Zeugma saymakla bitmez. Dünya tarihi tamamen. Bir höyükte 10 bin sene var. Böyle yer nerede bulacaksınız? Yunanistan’da, İran’da, Irak’ta, Mısır’da da var diyoruz ama hiçbiri Türkiye kadar değil” ifadelerini kullanıyor.

Doğdukları değil doydukları yere aşık oldular

PASCAL NOUMA

 Fransa’da doğdu, Beşiktaşlı oldu... 2000 yılında top koşturmaya başladığı Kara Kartal’da kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldi. Adına şarkılar yazıldı. Maçlardaki agresif tavrı arada kaynadı gitti. Bir ara Türkiye’den ayrıldı ama fazla uzak kalamadı. Futbolu bıraktan sonra popülerliğini kaybetmedi. Türkiye’de filmlerde, dizilerde oynadı; programlara katıldı, Survivor yarış­­masında yer aldı. 1 kız 1 erkek çocuk babası. Onları da İstanbul’da yetiştiriyor. 

ÇORUMLU AMİR

İnternet fenomeni Çorumlu Gara Amir, kısa süreli çektiği videolarla tüm Türkiye’nin sevgisini kazandı. Şiveli Türkçesiyle her videoda farklı yorumlar yapan Gara Amir, kendini Çorumlu olarak tanıtıyor.   1 Aralık 1994 doğumlu. Ankara Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde okuyor. Sempatik ve bir o kadar da eğlenceli bir kişiliğe sahip. 

DR. DONALD MILLER

 1996’da tesadüfen Edirne’ye geldi... Geliş o geliş, bir daha kopamadı. Amerikalı profesör, hayatında ilk defa yağlı güreş izliyordu. Hayran kaldı. Ardından kendini Kırkpınar’a adadı. Önce kısıtlı imkânlarıyla kameraya alıp Kırkpınar’ın çekimini yaptı. Sonra bu kasetleri bir sürü ülkeye gönderdi. Birçok yabancı ülke televizyonu ve yazılı basınında Kırkpınar Güreşleri’nin yer almasını sağladı. Yetinmedi; internette de site açtı (turkishwrestling.com). 

ALAIN DIGBEU

Avrupa’da Asvel, Barcelona, Real Madrid gibi üst düzey takımlarda forma giyen Fransa Milli Takımı’nın eski oyuncusu Alain Digbeu, evlilik kararının ardından Türkiye’ye yerleşti. Ekranlarda bür süre spor yorumculuğu yaptı. Fakat Galatasaray’dan gelen antrenörlük teklifini kabul ederek basketbola geri döndü. 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...