Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diriliş Ertuğrul’dan yeni bir reyting rekoru

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diriliş Ertuğrul’dan yeni bir reyting rekoru

MAGAZİN Haberleri  / İHA

TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş “Ertuğrul” 42. bölümünde de reytingleri salladı. Dizi AB’de 14.88, ABC1’de 13.24 ve TOTAL’da 9.86 oranlarında reyting alırken özeti de AB ve ABC1 gruplarında açık ara ikinci oldu. Diriliş “Ertuğrul” Dizisinin üç grupta aldığı reyting oranları ise son üç sezonun en yüksek reyting değerleri oldu.

Başladığı günden beri reytinglerin zirvesinde olan Diriliş ‘Ertuğrul’ Dizisi 42. bölümünde de reyting rekorları kırdı. Önceki akşam yayınlanan 42. bölümüyle Diriliş ‘Ertuğrul’ AB’de 14.88, ABC1’de 13,24 ve Total’de ise 9.86 oranlarında reyting aldı. Diriliş Ertuğrul 42. bölümü ile reytinglerde AB, ABC1 ve Total gruplarında birinci olurken dizinin özeti de AB grubunda 9.50 ve ABC1 8.20 ile 2. oldu. Her hafta kendi reyting rekorlarını üst seviye taşıyan Diriliş “Ertuğrul” Dizisinin üç grupta aldığı reyting oranları ise son üç sezonun en yüksek reyting değerleri oldu. 

Diriliş Ertuğrul’da Türkmen Dağı Şiiri
TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş ”Ertuğrul”un önceki akşam yayınlanan 42. bölümünde de heyecan dolu dakikalar yaşandı. Sosyal medyada dizinin videoları paylaşım rekorları kırarken Suriye Bayırbucak Türkmenlerinden Adil Şan’ın okuduğu Türkmen Dağı şiiri izleyicileri duygulandırdı. Dizide Bayırbucaktan obaya misafir gelen Türkmen Aşığı, Ertuğrul ve Alp’lerine Türkmen Dağı şiirini okudu. Türkmen Dağı şiiri sosyal medyada gündem olurken on binlerce de yorum aldı.

Diriliş Ertuğrul Dizisinde Okunan Türkmen Dağı Şiiri;
Duman çökmüş Kızıl dağın başına
Şehit düşmüş toprağına taşına
Bakmadılar akan göz yaşına
Ağlayıp gittiler Türkmen dağına
45 dağında düşmanlar dolaşır dolaşır da
Türkmenlere dalaşır ana bacı şehidine ağlaşır
Dağlayıp gittiler Türkmen dağını
Vurdular sürdüler bizi ovadan güç versin bize ulu yaradan
Ölsek bile vazgeçmeyiz buradan
Dağıtıp gittiler Türkmen dağını
Alparsan Süleyman Şah torunları
Analar aslan doğurmuş bunları
Bizim için feda edip canlarını yurt edip gittiler Türkmen dağını
Türkmenoğlu kesme ümidini haktan ecdat mirasıdır bu güzel vatan
Muzaffer olacak muzaffer olacak bu ordu komutan
Tarihe yazalım tarihe yazalım Türkmen dağını…

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...