Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tatar kızı Jamala: Sezen Aksu hayranıyım

Düzenleyen:
Tatar kızı Jamala: Sezen Aksu hayranıyım

MAGAZİN Haberleri

Şarkısında 1944’teki Tatar sürgününe vurgu yapan genç sanatçı, “Ukrayna’da beni görünce gözyaşlarına boğuluyorlar” dedi.

Burhan Can Terzi
“Yabancılar geldiğinde, evlerinize gelecekler. Hepinizi öldürecekler ve diyecekler ki, biz suçlu değiliz” sözlerinden oluşan 1944 isimli şarkısıyla Ukrayna adına 2016 Eurovision şarkı yarışmasına katılacak Kırım Tatarı Susana Cemaleddinova Jamala, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Kırım Tatarları’nın 1944’te yaşadığı acılarla dolu sürgünü konu alan şarkısıyla bu gerçeği tüm dünyaya duyurmayı hedefleyen Jamala, 1983’te Kırgızistan’ta doğdu. 9 aylıkken yeniden Kırım’a dönmeyi başaran ailesiyle zor bir hayat yaşayan genç şarkıcı, Kiev Müzik Akademisi’nde opera ve vokallik eğitimi aldı.

Eniştem Trabzonlu

Ablasının İstanbul’da yaşadığını ve eniştesinin Trabzonlu olduğunu söyleyen Jamala, “Türkiye’ye gidip geliyorum. Her şehri ayrı bir güzel. Edirne’de ciğer kebabı yedim, bayıldım. Sare Davutoğlu bana İskender Kebabı tavsiye etti. Türk şarkıcıları da sürekli dinlerim. Sezen Aksu, Volkan Konak, Rafet El Roman ve Candan Erçetin favorilerim” ifadelerini kullandı.

Tatar kızı Jamala: Sezen Aksu hayranıyım

Rusya savaşı bakış açılarını değiştirdi


Aslında Ukrayna adına Eurovision’a katılmak için ilk denemesini 2011’de gerçekleştirdiğini anlatan Jamala, “O zaman bazı tatsızlıklar olmuştu. Seçilememiştim. Adalet yoktu. Tatarlara bakış açısı şimdiki gibi değildi” dedi. Şarkısını ailesinin yaşadığı acılardan ilham alarak yazdığını belirten Tatar kızı, şöyle devam etti: “Bu parça ilk önce Ukraynaca ve Tatarca yazıldı. Geçen yıl İngilizceye çevirmeye karar verdim. Çok acılar çekildi. Bu acıların mutlaka bilinmesi gerekiyor. Halktan büyük destek geldi. Beni tanıyanlar gözyaşlarıyla tebrik ediyor. Çok önemsemiyorlardı bizi önceden. Rusya savaşından sonra bakış açıları değişti.”

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...