Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filinta'nın yapımcısı: Seyirci gerçek tarihi sevdi

Düzenleyen:
Filinta'nın yapımcısı: Seyirci gerçek tarihi  sevdi

MAGAZİN Haberleri

Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı dönemin saptırılmadan ve görsel zenginlikte aktarıldığı Filinta dizisine seyircinin ilgisi iki kat arttı

Yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle TRT'de yayınlanan Filinta'nın yapımcısı Serdar Öğretici, "Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı döneme geçiş yapmamız, seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı" dedi. Dizide, geçmişte yaşamış gerçek karakterleri birebir isim vererek zikretmekten kaçındıklarını ancak kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda Sultan Abdülhamid Han dönemine isim vererek geçiş yaptıklarını anlatan Öğretici, "Seyirciden olumlu tepkiler aldık. Sultan Abdülhamid'in tahta geçiş süreci, ülkeler arası karışıklık ve gerçek tarihî kimlikleri dizi içinde işlemeye başladık. Seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı. Filinta seyircisinin Abdülhamid dönemini sevmesi, diziye olan ilgiyi iki kat arttırdı. Çünkü biz tarihe saygımızı gerçek ile dizi kurgusu içinde güzel bir şekilde harmanlayarak yansıtıyoruz. Beklenenin üzerinde ilgi görmesi, bizi mutlu ediyor. Seyirci tarihin saptırılmadan anlatılmasını sevdi. Bu tarihi gerçekliği de bekliyordu. Biz de ana karakter hikâyeleriyle ve gerçekçi bir dille anlatıyoruz. Bunun yanı sıra dizi, aksiyon ve ciddi sinematografik bir emek barındırıyor. Filinta, İzmit Seka Park içinde kurulan Dünyanın Çin'den sonra ikinci ve Avrupa'nın da en büyük platosunda çekiliyor. Burada büyük bir Osmanlı şehri kurduk. Dizi ve oyuncular, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül aldı. Dizinin, yurt dışına satılması için çalışmalar sürüyor" dedi. 

Filinta'nın yapımcısı: Seyirci gerçek tarihi  sevdi
Hakan Kurtaş, Abdülhamid Han'ı canlandırıyor.

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...