Kemal Başar: Herkes tiyatrocu geçiniyor

Düzenleyen:
Kemal Başar: Herkes tiyatrocu geçiniyor

MAGAZİN Haberleri

Tiyatro ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden Kemal Başar, "Memlekette herkes 'tiyatrocuyum' diye dolaşıyor" dedi.

Efsane tiyatro ve sinema oyuncusu merhum Savaş Başar'ın oğlu, Türk tiyatro ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Kemal Başar, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Türk tiyatrosunun geldiği noktayı değerlendirdi. Başar, Türkiye’de tiyatro ve tiyatroculuğu değerlendirmek için öncelikle sapla samanı ayırmak gerektiğini söyledi. Başar, "Memlekette herkes 'tiyatrocuyum' diye dolaşıyor. Yerel kültürümüzden beslenerek evrensel sanat yaparak dünyayla yarışma görevini kurulduğu günden beri yapamamış, hala taklitçi bir üslubun hakim olduğu Devlet Tiyatroları’nın da gelinen noktada hatası büyük. Bu kurum Anadolu’nun her yanına ulaşıyor ve köhne, taklitçi, özden uzak, hamasetten ve gösterişten beslenen bir şeyi tiyatro diye sunuyor" şeklinde konuştu. İZMİR İHA

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...