'Sanatçının dini ve milli bir tavrı olması gerekir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sanatçının dini ve milli bir tavrı olması gerekir'

MAGAZİN Haberleri  / AA

Oyuncu Hakkı, "Sanatçı siyaset yapmaz ama sanatçı siyasi tavır sahibi bir kişidir. Kendine ait bir siyasi ve sosyal tavrı vardır. Dini ve milli bir tavrı vardır ve olması da gerekir." dedi.

Oyuncu İsmail Hakkı, Esenler Belediyesince düzenlenen "Esenler Medya Buluşmaları"na konuk oldu.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte "Toplumsal Barışı Sağlamada Sanatçı Sorumluluğu" başlıklı bir konuşma yapan Hakkı, Türkiye'de muhafazakarların inançları ile sinema geleneğinin örtüşmediğini düşündüğünü belirtti.

Bir şekilde sinemadan uzak kaldıklarını söyleyen Hakkı, "Babamın arkadaşları bana 'Ne işin var sinemada, git mühendis ol' derlerdi. Sanki mühendislik kıtlığı yaşanıyordu ülkede. Böyle tavırlarla, sinemayı boşvere boşvere bu hale geldik. Ben de istedim ki bir yerinden tutayım, bir şekilde birilerine yol gösterebilirsem, birilerine kapı açabilirsem ne mutlu bana diye düşündüm." ifadelerini kullandı.

Hakkı, sanatçıların topluma örnek insanlar olduğuna ve topluma iyi yönde bir şeyler katmaları gerektiğine vurgu yaparak, "(Sanatçı siyaset yapmaz. Sanatçı bunu, şunu yapmaz) gibi birçok söylem gelişti, son zamanlarda. Sanatçı siyaset yapmaz ama sanatçı siyasi tavır sahibi bir kişidir. Kendine ait bir siyasi ve sosyal tavrı vardır. Dini ve milli bir tavrı vardır ve olması da gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...