Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanatçılar memnun: Bütün dünyaya duyuracağız

Düzenleyen:
Sanatçılar memnun: Bütün dünyaya duyuracağız

MAGAZİN Haberleri

Yavuz Bingöl, "Paketi, gelecek açısından çok önemsiyorum" derken; Osman Sınav, "Kültürle ilgili ilk defa entelektüel düzeyi bu kadar yüksek bir eylem planı açıklandı" değerlendirmesinde bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün açıklanan "Kültürel Kalkınma Eylem Planı", sanatçılardan olumlu tepkiler aldı. Gelecek aydan başlanarak hayata geçirilecek eylem planında, yeni müzelerin açılmasından sanatçıların emeklilik şartlarının kolaylaştırılmasına, kütüphaneciliğin yaygınlaştırılmasından kültür külliyelerinin kurulmasına kadar birçok yenilik yer alıyor. Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl, "Çok iyi niyetli, özel bir çalışma yapıldı. Gelecek açısından çok önemsiyorum. Bunun meyvelerinin tabii 3-5 ay sonra alınacağını düşünüyorum" diye konuştu. Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ise, "Meslek hayatım boyunca, Başbakan'ın açıkladığı sanat ve kültürle ilgili ilk defa entelektüel birikimi bu kadar yüksek bir eylem planı. İnşallah hayırlı olur. Çok kararlı görünüyorlar. Umarım çok iyi olur çünkü buna çok ihtiyacımız var" dedi. Koleksiyoner Mehmet Çebi, projelerin kısa sürede hayata geçmesini istediklerini kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinin artırılmasını isteyen Çebi, yapılacak birçok işin bütçeyle ilgili olduğuna işaret etti. Karikatürist, senarist ve oyuncu Hasan Kaçan da, "Sadece ülkemize değil bütün dünyaya bunu duyuracağız ve bu kültür hamlesine gıpta ederek bakacaklar. Bu kültür hamlesi tamamen insan odaklı, sanatçı odaklı. O kadar ince ve naif düşünülmüş ki hem sağlam ayakları var hem de naif kanatları var" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...