Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O söyledi sanki biz kazandık

Düzenleyen:
O söyledi sanki biz kazandık

MAGAZİN Haberleri

Gazetemize 2 ay önce yaptığı açıklamada “Çektiğimiz acıları herkes bilmeli” diyen Cemile, (Jamala) Kırım Tatarlarının sürgününü konu alan şarkısıyla tarih yazdı

Sovyetler Birliği’nin 1944 yılında Kırım Tatarlarını Orta Asya’ya sürgün etmesini anlatan “1944” isimli parçasıyla Ukrayna’yı Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden Kırım Tatarı Susana Cemaleddinova ‘Cemile’ bu seneki Eurovision’un galibi oldu. Cemile’nin birinciliği tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İngilizce olan şarkının nakaratında Türkçe olarak “Ben bu yerde yaşayamadım, vatanıma doyamadım” sözleri yer alırken, Ukrayna birinciliği 534 oyla aldı. Yarışmada Avustralya’dan Dami Im  511 oyla ikinciliği, Rusya’yı temsil eden Sergey Lazarev de 491 oyla üçüncülüğü elde etti. Tatar sanatçının ‘zaferi’ Ukrayna kadar Türkiye’de de coşkuyla karşılandı. Cemile için “O bir bizden biri” şeklinde yorumlar yapılırken, 32 yaşındaki sanatçı gazetemize verdiği röportajda, “Türkiye’nin yeri bende çok ayrı. Her şehri çok güzel. Ablam İstanbul’da yaşıyor. Eniştem de Trabzonlu” açıklamasını yapmıştı. 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...