HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?

Düzenleyen: /
Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?
Bizimkiler, Halis, Haber

MAGAZİN Haberleri

1990'lı yılların efsane dizisi "Bizimkiler"de "Halis" karakterini canlandıran oyuncu Ali Uyandıran, yıllar sonra ortaya çıktı.

TRT ekranlarında uzun yıllar yayınlanan "Bizimkiler" dizisinde "Halis" karakterini canlandıran oyuncu Ali Uyandıran, "Genç ve popüler oyuncularla çalışılması gayet normal fakat yaşayan usta oyuncuların desteği televizyon ve sinema sektöründe ciddiye alınmalı." dedi.

Uyandıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990'lı yıllarda yayınlanan "Bizimkiler" dizisinde halkın kendisini canlandırdıklarını söyledi.

Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?
Usta oyuncuların günümüzde dizi ve sinema yapımlarında güçlükle yer bulduğunu belirten Uyandıran, şöyle devam etti:

"Bir diziyi yıllarca ayakta tutarak izlenir halde televizyonda barındırmak çok güç. Şimdilerde birçok iş 'Bizimkiler' gibi değil. Komşuluk ilişkilerini anlatan, hakikaten apartmanda herkesin birbirini tanıdığı, öğretmene sevgi ve saygıyı, kapıcı kültürünü, Türk aile yapısını net bir şekilde ortaya koyan bir iş yapmışız. Günümüzde bu bağlamda halkı televizyon ekranlarına bağlayacak çok dizi yok. Hatta şöyle diyebiliriz; çok dizi var ama azı iş yapıyor çünkü geçmişten günümüze gelen ve yaşayan usta oyuncuları bu yapımlarda göremiyoruz."
Popüler kültürün, şöhret olmak isteyen birçok insanı hızla zirveye çıkarıp ardından aşağı çektiğini söyleyen Uyandıran, Türkiye'de animasyon bakımından çok başarılı işler çıkarıldığını vurguladı. Bu bakımdan çok iyi senaryolar ortaya konulduğunu anlatan Uyandıran, "Bir kere çok güzel bir geçmişimiz ve kültürümüz var. Çok başarılı işler çıkartılabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?
"Senaryolar bizi zorlasın, yeni yüzler, karakterler olalım"

Ali Uyandıran, Yeşilçam oyuncularına Türk sinemasının bir vefa borcu olduğunu belirtti. Bir oyuncu 10 yıl aynı karakteri canlandırınca bu rolün o kişinin üzerine yapıştığına ve sonrasında yapımcıların başka bir projede aynı tiplemeyi beklediğine dikkati çeken Uyandıran, şunları kaydetti:
Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?
"Ben ve benim gibi tiyatro kökenli oyuncular, istiyoruz ki senaryolar bizi zorlasın, yeni yüzler, karakterler olalım. 'Selamsız Bandosu' filminde bir bando şefi gibi olmalıydım, 'Bizimkiler' dizisinde hafif saf bir çocuğa bürünmeliydim. Oyuncu, verilen karaktere girer ve konu kapanır. Umuyorum ki yine eski kültürlerimizi yaşatacak, usta oyuncuların da bulunduğu, genç başarılı oyuncuların da bulunduğu güzel işler yapabiliriz. Genç ve popüler oyuncularla çalışılması gayet normal fakat yaşayan usta oyuncuların desteği televizyon ve sinema sektöründe ciddiye alınmalı. Devletimizin bu anlamda destekleri oluyor. Faydalanmak, sanatın peşinden koşmak gerekiyor. Ancak bu sayede Türk sinemasını daha ileriye taşıyabiliriz."
Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?
Bizimkiler'in Halis'i Ali Uyandıran şimdi ne yapıyor?

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...