Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Yeşilçam'ın efsane oyuncusu hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Türk sinemasının en önemli oyuncularından Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındığı Bostancı FSM Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle FSM Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmıştı. Usta oyuncunun ölümü sevenlerini üzdü.

TANJU GÜRSU KİMDİR?

Tanju Gürsu, 1938'de Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanıp oyuncu olarak sinemaya başlayan sanatçı, birçok film ve dizide rol aldı.

Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de giren Gürsu, ayrıca üç film senaryosu yazdı ve beş filmde yönetmenlik yaptı.

İlk kez 1988 yılında "Kurtar Beni" filmiyle Altın Portakal kazanan Gürsu, 1997 yılında tartışmalı biçimde Köpekler Adası filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bir kez daha ödüle layık görüldü. Gürsu, ayrıca 1998-99 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyunca Trabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayla Gürsu ile evli olan Tanju Gürsu'nun Kerem ve Emre adında iki oğlu var.

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu hayatını kaybetti

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...