Andiç: Evimi satıp tiyatro kurdum

Düzenleyen:
Andiç: Evimi satıp tiyatro kurdum

MAGAZİN Haberleri

Andiç, “Birisi için iyi dileklerde bulunacağım zaman ‘Allah sana da alkışlanmayı nasip etsin’ derim ifadelerini kullanıyor...

Sümeyya Bayrak İSTANBUL 
O bir oyuncu ve akademisyen. İnsanlar tarafından az bilinse de dışarıdan oldukça pırıltılı... Barbaros Andiç, ailesini, kariyerini ve oyunculuğunu anlattı.
¥ Kariyerinize nasıl başladınız?
Ankara’da Çan Tiyatrosu’nda başladım. Konservatuvar eğitimi bittikten sonra Ankara’daki iki evimi satıp özel bir tiyatro kurdum ve İstanbul’a yerleştim. Aynı sırada araştırma görevlisi olarak akademik kariyerim de başladı. Üniversitede Kenan Işık’ın 3 yıl asistanlığını yaptım. Şimdi Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak oyunculuk dersleri veriyorum. 
¥ Sizi en çok mutlu eden olay nedir?
Her meslektaşım gibi oyunu bitirip alkış almak benim için de tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Birisi için iyi dileklerde bulunacağım zaman “Allah sana da alkışlanmayı nasip etsin” derim.
¥ Hangi projelerde çalıştınız?
Genelikle kendi projelerim oldu. Başkalarının projelerinde çok ender çalıştım. Televizyon maceram öğrencilik yıllarında Yılan Hikayesi ve Bizim Evin Halleri dizilerindeki minik rollerle başladı. Sonra sahne sevdası yüzünden uzun yıllar televizyondan uzak durdum. İki yıl önce televizyona adım attım. Kurtlar Vadisi, Arka Sokaklar ve Filinta’da rol aldım. Şimdi Kördüğüm’de Vedat adlı karakteri oynuyorum.
¥ Akademisyen ve oyuncu olmak nasıl bir duygu?
Türkye’de meslekler ‘para kazandırma oranına göre’ değer kazanır. Sanat da bilim de ülkemde çok fazla karşılık bulmuyor. Ben oyuncu olabilmek için çok şeyden vazgeçtim. Oyunculuğumu ayakta tutabilmek için de bunun bilimiyle uğraştım. İkisini birbirinden ayrı düşünemiyorum.
¥ İki işi yapmakta zorlanıyor musunuz?
Özellikle son zamanlarda evet. 2.5 yaşında bir kızım ve 2.5 aylık bir oğlum var. Her baba gibi ben de çocuklarım için daha fazla yorulmak zorundayım. Bunun bedeli onlarla daha az vakit geçirmek oluyor. Ama sağ olsun eşim o noktada bana büyük destek oluyor. O olmasaydı bugünlere gelemezdim.
¥ Uzun zamandır sahnede değilsiniz. Özlediniz mi?
Son dört yıl yalnız yönetmenlik yaptım ve sahneye çıkamadım. En kısa zamanda sahneye çıkmak için fırsat kolluyorum.
¥ Akademisyenlik mi oyunculuk mu?
Tereddütsüz oyunculuk. 

Kimdir?

1974 Ankara doğumluyum. Karışık bir eğitim hayatım oldu. 1 yıl İşletme, 4 yıl Jeoloji Mühendisliği okuduktan sonra mezun olmadan Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’ne girip, oradan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarına yatay geçiş yaptım. Bir yıl Azerbaycan Medeniyet ve İnce Sanatlar Üniversitesi’nde reji çalışmalarına katıldım. Yükses lisans yaptım. Şimdilerde doktora yapıyorum. Kendimi bildim bileli öğrenciyim kısacası...

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...