Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oscar'a 3 Türk jüri

Düzenleyen:
Oscar'a 3 Türk jüri

MAGAZİN Haberleri

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden Oscar'ı dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2020'ye kadar kadın ve etnik azınlıklardan gelen üyelerinin sayısını iki katına çıkarmak amacıyla 59 ülkeden 683 kişiye davetiye gönderdi. Davetiye gönderilenlerden yüzde 46'sı kadınlardan, yüzde 41'i etnik azınlık mensuplarından oluşuyor. 683 kişi arasında üç ünlü Türk isim de bulunuyor.

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ilk filmi ‘Mustang’le en iyi yabancı film dalında Oscar’a aday olan Deniz Gamze Güven ve görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki davetiye giden isimler arasında... Davetiye gönderilenlerin üye olmayı kabul etmesi durumunda Akademi'nin kadın üyelerinin oranı yüzde 25'ten yüzde 27'ye, azınlık gruplarından üyelerinin oranı da yüzde 8'den yüzde 11'e yükselecek.  (Akşam)     

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...