HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nobel ödüllü yazar Wiesel hayatını kaybetti

Düzenleyen: /
Nobel ödüllü yazar Wiesel hayatını kaybetti
Nobel Ödüllü, Yazar, Elie Wiesel , Haber

MAGAZİN Haberleri

Holokostta hayatta kalmayı başaran Nobel ödüllü edebiyatçı Elie Wiesel 87 yaşında hayatını kaybetti.

Nobel ödüllü edebiyatçı Elie Wiesel Cumartesi günü hayatını kaybetti. 1928'de Romanya'da Yahudi bir ailede doğan Wiesel, 1944'te Naziler tarafından ailesiyle Auschwitz-Birkenau toplama kampına gönderildi. Aynı yıl babası ile Buchenwald toplama kampına nakledilen Wiesel, kampın 1945'te ABD ordusu tarafından ele geçirilmesiyle özgürlüğüne kavuştu.

ABD'de yaşadığı yıllarda 40'tan fazla kitap yazan ve birçok edebi ödül alan Wiesel, kamplarda yaşadıklarını anlattığı "Gece" adlı eseriyle ün kazandı.Elie Wiesel, eserleriyle Yahudi Soykırımı'nın unutulmaması için mücadele verdi.

1986'da Nobel Barış Ödülü'nü alan Wiesel, 2014'te İngiliz Guardian gazetesine 11 Ağustos 2014'te verdiği ve dünya liderlerini "Hamas'ı çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları için kınamaya çağıran" ilân nedeniyle savaş karşıtı gruplardan tepki aldı. Filistin yanlısı kuruluşlar ve gruplar, Guardian gazetesine kınama mektubu göndererek, ilânda İsrail'in Gazze saldırılarına karşı çıkanların "çocuk katili gibi gösterildiğini" belirtmişti.

Mektupta, "Guardian'ın bu yanlış ve yanlı ilâna yer vermesini kınıyoruz. Bunun özellikle İsrail'in Gazze bombardımanı sonucu 400'e yakın çocuk öldürülmüşken yapılması mide bulandırıcıdır" ifadelerine yer verilmişti.

Times gazetesi ise ilânı "aktarılan görüşler çok baskın olduğu ve Times okuyucularında endişeye neden olabileceği" gerekçesiyle basmadığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...