Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halis Bütünley hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Halis Bütünley hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Kerim Tekin gibi ünlü isimleri müzik dünyasına kazandıran Halis Bütünley hayatını kaybetti.

Akay, “Usta müzisyen ve çok sayıda ünlüyü müzik dünyasına kazandıran Halis Bütünley’i kaybettik. Kerim Tekin’le beraber kaza geçirmiş ve ağır yaralanmıştı. Herkes onu o zaman öldü zannetmiş ve yanlış haberler çıkmıştı. Kerim Tekin, Halis Bütünley tarafından keşfedilmişti. Mekanı cennet olsun.” notunu yazdı.

Halis Bütünley kimdir?

1956 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Halis Bütünley, çok sayıda ünlü orkestrada bateri çalmış ve solo programlar yapmıştır. 1980 yılında Galata Kulesi Orkestrası ve aynı yıl İsviçre’de 7-8 ay süreyle çeşitli orkestralarda çalışmıştır. Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Füsun Önal, Zuhal Olcay ve Ezginin Günlüğü gibi çok sayıda ünlünün albümlerine müzisyen olarak katkıda bulunmuştur. Tayfun Duygulu, Jale, Bora Gencer, Bendeniz, Nalan gibi şarkıcıların albümlerini hazırlamış, menajerliklerini de yapmıştır. 1998 yılında menajerliğini yaptığı Kerim Tekin’le beraber geçirdiği trafik kazasında ise ağır yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...