İzdivaç programları evlilikten soğutuyor

Düzenleyen:
İzdivaç programları evlilikten soğutuyor

MAGAZİN Haberleri

Son dönemde RTÜK tarafından arka arkaya cezaya çarptırılan programların toplum açısından oluşturduğu dejenerasyon konusunda uzmanlar hemfikir.

Sinem Erciyas ANKARA

Özellikle kadınlar üzerinde ortaya çıkan olumsuz algılar konusunda ise uzmanlar endişeli. Konuya ilişkin ANKA Kadın Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Suna Başak değerlendirmelerde bulundu. Başak’ın açıklamaları şöyle:

TAMAMEN KURGU

Evlilik programları hem sunucunun hem kanalın hem de katılanların para kazandığı bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla öncelikle bu programların amacının ve gerçekliğinin sorgulanması gerekmektedir. Söz konusu programların amacı ilk bakışta evlilik piyasasından dışlananların bu piyasaya kazandırılması olarak görünse de aslında farklı amaçlara da hizmet ettiği görülebilmektedir. Bir evlilik programında uzman olarak görev yapan Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir, bu konuyla ilgili çarpıcı bilgiler vermiş ve evlilik programlarının güvenilirliğinin tekrardan sorgulamamız gerektiğini bize hatırlatmıştır. Lütfü Bey’in ifade ettiğine göre bu tarz programlar tamamen bir kurgudan ibarettir, bununla beraber evlilik programına katılanların birçoğu oyuncu ajanslarından programa katılmakta, maaş almakta ve meşhur olma amacı gütmektedir. Özellikle program içindeki tartışma ortamı çocukların evliliğe bakış açısını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Konunun uzmanları çocukların bu tarz programlardan uzak durması gerektiğini ifade etmektedir.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...