Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Opera Sanatçısı Atilla Manizade hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Türk Opera Sanatçısı Atilla Manizade hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Türk operasının önemli isimlerinden, devlet sanatçısı Atilla Manizade, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye'de ve yurtdışında sergilenen birçok temsilde rol üstlenen, eski İstanbul Devlet Opera ve Balesi müdürlerinden, Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Atilla Manizade 82 yaşında hayatını kaybetti.

TÜRKİYE'DE YETİŞMİŞ ÖNEMLİ SESLERDEN BİRİYDİ

Devlet sanatçılığı unvanına sahip Atilla Manizade, pek çok önemli teslimde baş vokalist olarak rol almış, Türkiye'de yetişmiş önemli seslerden biriydi. 1984'te bir yıllığına İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yöneticiliğine atandı. Manizade, solistlik kariyerinin yanı sıra İstanbul Devlet Konservatuvarında ders verdi. 1998 yılında devlet sanatçısı oldu. Sofya Senfoni Orkestrası ile 1992'de doldurduğu iki opera CD'si, Türkiye'de yayımlanan ilk opera CD'lerindendi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Manizade için yarın saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda tören düzenlenecek. Sanatçı, Levent Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

ATİLLA MANİZADE KİMDİR?

1934'te Kıbrıs'ta doğan Manizade, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünün yanı sıra İstanbul Belediye Konservatuvarında müzik eğitimi alarak şan bölümünden mezun oldu.

Almanya'da Prof. A. Mayer ile çalışarak birçok konser veren sanatçı, Türkiye'ye dönerek İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak göreve başladı.

Manizade, çok sayıda eserde solist olarak sahneye çıkarak " Mozart ve Salieri" adlı operayı sahneledi. "Salieri" rolünü canlandıran sanatçının, Saraydan Kız Kaçırma, Figaro'nun Düğünü, Windsor'un Şen Kadınları, Sevil Berberi, Macbeth, Nabucco, Attila, Don Carlo adlı eserlerde canlandırdığı karakterlerdeki başarısıyla adından söz ettirdi.

1998'de Devlet Sanatçısı unvanını alan Manizade, 1984-1985 yıllarında İstanbulDevlet Opera ve Balesi Müdürlüğünü üstlendi. Sanatçı ayrıca İstanbul Devlet Konservatuvarında sahne dersleri de verdi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...