Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maden suyu mu soda mı?

Düzenleyen:
Maden suyu mu soda mı?

MAGAZİN Haberleri

Mineralli su mu, yapay soda mı, mineralli içecek mi, doğal mineralli su mu vesaire vesaire… Ama en çok güzel bir yemeğin üzerine siparişini vermek istediğinizde garson `Maden suyu mu soda mı?` diye sorar ilk olarak.

 

Sağlık Bakanlığı'nın doğal mineralli sular yönetmeliğine bakarsanız `Yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan, bir veya daha fazla kaynaktan yeryüzüne kendiliğinden veya teknik usullerle çıkartılan, mineral içeriği, kalıntı elementleri ve diğer bileşenleri ile tanımlanan, her türlü kirlenme risklerine karşı korunmuş yeraltı suları`na Doğal Mineralli Su dendiğini görebilirsiniz.

Doğal mineralli su (ya da çoklukla maden suyu dediğimiz ürün) ile yapay soda arasındaki fark yapay mineral varlığıdır. Yapay sodada mineral yoktur.Ayrıca gelecek sefere maden suyu isterken garsondan gelebilecek soruları ve cevaplarını da biliyorsunuz. İlk paragraftaki garsonumuza cevap olarak `Maden suyu, limonlu` derseniz `Limon dilimi mi koyayım yoksa hazır limonlu mu isityorsunuz?` diye bir soru ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Siz `Bir limonlu maden suyuna ulaşmak bu kadar zor mu?` diye düşünebilirsiniz ama garson esasında haklı nitekim son dönemde piyasaya aromalı ve meyveli gazlı içecekler çıktı. Bunların bir bölümü meyveli ve aromalı doğal mineralli içeceklerdir. Bunlar adları üzerinde doğal mineralli suya meyve suyu ya da aroma ve şeker ya da tatlandırıcı eklenerek elde edilirler.

Bu ürünlere benzer meyveli soda, meyveli gazlı içecek, aromalı gazlı içecek gibi adlar alan ürünler de vardır fakat bu ürünler esasında yapay sodaya şeker, meyve suyu, tatlandırıcı, aroma gibi maddeler katılarak elde edilirler ve ana hammadde yapay soda olduğu için mineral ihtiva etmedikleri için meyveli doğal mineralli sulardan ayrılırlar.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...