HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dizi ihracatımız 300 milyon dolar

Düzenleyen: /
Dizi ihracatımız 300 milyon dolar
Dizi, Haber

MAGAZİN Haberleri

Dünyada en fazla dizi ihraç eden ikinci ülke olan Türkiye, Uzak Doğu’da dev fuarda ilk defa stant açacak.

ABD’nin ardından “Dünyada en fazla dizi ihraç eden ikinci ülke’’ konumundaki Türkiye’de dizi sektörü, “Binbir Gece”, “Fatmagül’ün Suçu Ne”, “Ezel”, “Kara Para Aşk”, “Sıla”, “Yaprak Dökümü”, “Aşk-ı Memnu” gibi birçok diziyle ülkeye milyon dolarlar kazandırmaya devam ediyor. Türk Cumhuriyetleriyle 2001’de başlayıp Balkanlar, Orta Doğu ve Latin Amerika gibi bölgelerde büyük genişleme gösteren Türkiye’nin dizi film ihracatına ilişkin rakam 2014 sonunda 200 milyon dolarken, geçen yıl 250 milyon dolara yükseldi. Bu yıl ise dizi ihracatından elde edilen gelirin 300 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor. Bugüne kadar yurt dışına satılan yaklaşık 150 Türk dizisi, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Asya, Amerika, Latin Amerika’daki 100’den fazla ülkede, 500 milyon seyirciye ulaştı. Yayınlandıkları ülkelerde büyük kitlelere ulaşarak Türkiye’nin tanıtımında da rol oynayan Türk dizilerinin yeni pazarlara açılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda Türk dizileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası iş birliğinde 17’ncisi 6-9 Aralık’ta Singapur’da gerçekleştirilecek ve 5 binden fazla profesyonel katılımcısıyla Uzak Doğu’nun en büyük içerik fuarı olan Asya TV Forum’da (ATF) boy gösterecek. Türk dizi sektörü için yeni bir liman olan ATF Singapur’da, ilk defa Türkiye standı açılarak Türk dizi yapımcılarına eserlerinin tanıtımı ve satışı için imkân sağlanacak. Ayrıca yabancı yatırımcılara doğal film platosu Türkiye’nin, film çekim mekânları tanıtılacak.

KOSTA RİKA BİLE VAR

Türk dizilerinin ihraç edildiği bazı ülkeler şöyle: Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya, Uruguay, Panama, Brezilya, Ekvador, Paraguay, Peru, Meksika, ABD, Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Bosna Hersek, Brunei Sultanlığı, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, Endonezya, Estonya, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İran, İsveç, İsviçre, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Güney Kore, Kosova, Kuveyt, Letonya, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayland, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün, Vietnam, Yemen, Yunanistan.

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...