HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ünlü isimler yetenekli gençleri sinemaya kazandıracak

Düzenleyen:
Ünlü isimler yetenekli gençleri sinemaya kazandıracak
Yeşilçam, Sinemanın Kral Ve Kraliçesi, Şoray Uzun, Tamer Karadağlı, Haber

MAGAZİN Haberleri

70’li yıllarda genç yetenekler arasından sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Türk sinema sektörünün simgesi Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma yıllar sonra “1.Sinema Güzeli Yarışması“ 22 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek. Yarışmada dereceye girenler önemli dizilerde ve sinema filmlerindre rol alacaklar. Yarışma düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı…

Önceki gün Ataköy Wow İstanbul Hotel & Convention Center  “Choppers Point”te düzenlenen basın toplantısıyla “1.Sinema Güzeli Yarışması“nın tanıtımı yapıldı. Yıllar once Yeşilçam’ın kral-kraliçesinin seçildiği ve seçilenlerin o yıllarda sinema filmlerinde boy gösterdiği nostaljik “1.Sinema Güzeli Yarışması“ günümüzde Vizyon Production, Bonne Vıe (yeni hayat) dergisi, Bonart Ajans ve Antalya Holiday Medya iş birliğiyle 22 Mart Çarşamba günü, Wow İstanbul Hotel & Convention Center’de gerçekleştirilecek. Yarışmanın sunuculukları ise Ceren Kaplakarslan ve Vatan Şaşmaz birlikte yapacaklar.  

Ünlü isimler yetenekli gençleri sinemaya kazandıracak

Jüride önemli isimler var…

Film-San  Vakfı’nın manevi katkılarıyla gerçekleştirilecek “1.Sinema Güzeli Yarişmasi”nın bugüne kadar belli olan jüri üyeleri ünlü isimlerden oluşuyor. Aralarında sinema ve TV dizi sektörünün ünlü yapımcıları Şükrü Avşar (Avşar Film), Mehmet Yiğit Alp (NTC Medya), Çağrı Bingüller (Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi), Engin Çağlar (Film-San Vakfı Bşk.) Salih Güney, Selma Güneri, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Ömür Gedik yetenekli gençleri seçecekler. İlk üç dereceyi paylaşacak kız ve erkek yarışmacılar ödül olarak; Osman Yağmur Dereli Sanat Akademisi’nden kamera önü oyunculuk eğitimini,  Ayça Kuru Akademsi’nden zerafet, yürüyüş ve doğru duruş, imaj ve stil danışmanlığı eğitimlerini ücretsiz alacaklar, Ayrıca jürideki yapımcıların projelerinde rol alacaklar. Yarışmada birinci seçilecek kız yarışmacı 2017 yaz ayında K.K.T.C.’de gerçekleştirilecek 12. Miss Fashion TV İnternational Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı da kazanacak. Yetenekli olduklarını düşünen sinemaya meraklı gençler  www.sinemaguzeli.com  sayfasından kayıt formunu doldurarak elemelere katılabiliyorlar. 

Başvuru bitiminde elemeler sonrası 12 Mart’ta kampa girecek 14 kız - 14 erkek finalist, kamp süresince uzman Psikolog Esra Özkeçeci denetiminde ve Afon Güzellik Merkezi ekibi tarafından saç ve cilt bakımları yapılacak.Yönetmen Avni Kütükoğlu başkanlığında Drama İstanbul Oyunculuk Atölyesi hocaları ile  oyunculuk dersleri ve yarışma gecesi sahnelenecek skeçler için çalışmaya başlayacaklar. Finalistler ayrıca sahne için imaj, zerafet, yürüyüş-duruş, Vizyon Production Atilla Kaplakarslan’dan da koreografi dersleri alarak gala gecesine hazırlanacaklar. TV 8,5 tarafından banttan yayınlanacak gala gecesinde Ömür Gedik, Elif Kaya ve Kendi sahne alarak konser verecekler.

Ünlü isimlerden destek sözleri…

Basın toplantısında Organizasyon komutesi Başkanı Atilla Kaplakarslan sinema sektörüne emeği geçmiş önemli isimlere de söz Verdi. Toplantıya katılan jüri üyesi ve Film-San Vakfı Başkanı sinema oyuncusu Engin Çağlar “Bu çok önemli bir proje. Zamanında “Artist Yarışması” adı altında ve benzer örnekleriyle Yeşilçam çok önemli ve yetenekli isimler kazandı. Ajda Pekkan, Tarık Akan, Ediz Hun, Kadir İnanır gibi isimleri saymak mümkün. Film-San Vakfı ‘nda göreve geldiğimden beri duyduğum en güzel iş bu diyebilirim” dedi. Yapımcı Şükrü Avşar ise “Yeşilçam’ın kendi oyuncularını üretmesi gerekiyor. Bu yarışmaya yeni ve eğitimli isimlerin ortaya çıkacağını düşündüğüm için katkı vermek istedim” dedi.

İlk Psikolog destekli yarışma…

Türkiye’de ilk kez böyle bir yarışmada uzman psikolog desteği uygulaması da yapılacak. Yarışma organizasyonu içinde görev yapacak psikolog kamp süresince finalist gençlerin psikolojik durumlarını inceleyecek. Uzman Psikolog Esra Özkeçeci genç yeteneklerin psikolojik durumlarını jüri ve organizasyon ile paylaşarak ruhsal yönden de sağlıklı oyuncu adaylarının seçilmesine taktı verecek.

Sosyal sorumluluk projesi de var…

Yarışmanın Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Türk Kızılayı & Engelsiz Yaşam Vakfı & Mng Kargo işbirliğiyle Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki 6-16 yaş grubu kız ve erkek çocukları için gala gecesine katılanlardan yanlarında kitap, spor ayakkabı ve eşofman takımı gibi eşyalar getirmelerini talep edilerek toplanan eşyaları Mng Kargo ile Nusaybin’e gönderilecek. Basın toplantısına Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan’da katılarak projeye destek vereceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...