Türk dizilerinin efsane ismi Çarli'ye ne oldu?

Düzenleyen:
Türk dizilerinin efsane ismi Çarli'ye ne oldu?

MAGAZİN Haberleri

Türk televizyon tarihinin en çok geliştiği aynı zamanda en ilginç ürünleri izleyiciye sunduğu 90'larda, tam da sektör tıkandı derken yepyeni ve acayip bir proje ortaya çıktı; Çarli... Peki efsane dizinin başrolü maymun Çarli şimdi nerede? İşte cevabı...

90'lı yıllar dizileri, reality showları, ana haber bültenleriyle Türk halkı televizyona en çok bağlandığı zamanlardı. 1998 yılında tam da sektör tıkandı derken yepyeni ve acayip bir proje ortaya çıktı; Çarli.

Herkes bu şempanzeyi çok sevdi hatta ratinglerde Sibel Can'ı geçmesi o dönem büyük yankı uyandırdı.

Dizinin yayınlandığı dönemlerde tiyatrocular onu rakip görüp "bizler iş bulamazken maymunlar dizlerde oynuyor" diye veryansın etmişti.

Peki dizi bittikten sonra Çarli'ye ne oldu? İşte cevabı; Dizi bittikten sonra Çarli, İngiltere'nin güneybatısında Dorset'te hayvanlar için kurulan bir rehabilitasyon merkezine götürüldü. Artık orada başka maymunlarla emekliliğin tadını çıkarıyor.

Amerika'daki milyarder Recep Albert Amca vefat edince Çarli, kuzeni Talat Sanal'ın yanına gelir ve olaylar gelişirdi.
Yeni ikameti Monkey World'ün sitesinde ise Çarli hakkında şu bilgi yer alıyor;

Çarli (Charlie olarak telaffuz ediliyor) 20/11/93 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan bir erkek şempanze, 24/05/02 tarihinde Monkey World'e getirildi. Eğlence endüstrisi için kullanılan şempanze uzun yıllar tutsak hayatı yaşadı. Bir televizyon oyuncusu olarak kullanılan Çarli, doğumda annesinden alındı. 1998'den bu yana Çarli, Türkiye'de televizyon dizisi yapıyor. Son sahipleri, ihtiyaç duyduğu şeyin kendi tür arkadaşlığı olduğunu fark etti ve Monkey World'den ona emeklilik evi ve kendi türünde bir aile vermesini istedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...