Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emin Özdemir hayatını kaybetti!

Düzenleyen:
Emin Özdemir hayatını kaybetti!

MAGAZİN Haberleri

Türkçe üzerine çalışmalarıyla tanınan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin (İLEF) eski hocalarından Emin Özdemir, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 1 yıldır kanser tedavisi gören Özdemir, gece saatlerinde hayatını kaybetti. Özdemir'in cenazesi, pazar günü Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 1931 yılında doğan Emin Özdemir, Pamukpınar Köy Enstitüsünün ardından 1953'te Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Özdemir, ABD'nin Columbia ve Indiana üniversitelerinde "metin hazırlama ve anlatım teknikleri" konusunda eğitim aldı.

Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Temel Türkçe Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak hocalığa başlayan Özdemir, eski adı Basın ve Yayın Yüksekokulu olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde uzun yıllar çalıştı. Türk Dil Kurumu'nun (TDK) birçok çalışmasına katkı veren Özdemir'in "Eleştirel Okuma", "Edebiyat Sözlüğü", "Sözcük Sözcük İçinde", "Dilin Öte Yakası"nın da aralarında yer aldığı çok sayıda kitabı bulunuyor

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...