Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müslüm Gürses'i anma gecesinde duygu dolu anlar

Düzenleyen:
Müslüm Gürses'i anma gecesinde duygu dolu anlar

MAGAZİN Haberleri

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali'nin gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan 'Ustaya Saygı Konseri', bu yıl Müslüm Gürses anısına Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Müzik direktörlüğünü İskender Paydaş’ın, sunuculuğunu Hakan Bilgin’in üstlendiği 'Ustaya Saygı Konseri'nde; Alişan Göksu, Aslı Demirer, Burhan Bayar, Hakan Aysev, İntizar, İpek Açar, Ozan Ünlü, Öykü Gürman, Serkan Çağrı, Şebnem Keskin ve Yonca Lodi büyük ustanın unutulmaz eserlerini yorumladı. Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur’un da katıldığı gecede, duygu dolu dakikalar yaşandı.

Geceyi düzenleyen festivalin sanat yönetmeni Serkan Çağrı, "Ustaya Saygı için bildiğiniz gibi her yıl toplanıyoruz. Koşup gelen bütün sanatçı dostlarıma çok teşekkür ediyorum.  İşlerini güçlerini bırakıp seve seve geliyorlar. Bu sene çok değerli ustalardan Müslüm Gürses’i anıyoruz" şeklinde konuştu.

"EN DELİ İZLEYİCİ, EN ÇILGIN AŞK"

Vefatından sonra ilk kez adına bir anma gecesi düzenlenen Müslüm Gürses şarkılarını seslendiren isimlerden İntizar, "Muazzam bir gece. Koca bir neslin şahit olduğu devasa büyük ve çok kaliteli bir müzisyen. Saygıyla, şerefle eğiliyorum. O kadar şarkı yazıyorum bu duyguyu tarif etmek çok zor. Hayatımda gördüğüm en deli izleyici, en çılgın aşk. Bütün sanatçı dostlarımın arzu ettiği sevgi selidir. Muhterem Hanım huzurlarınızda söylemek çok zor. Müslüm Baba ruhun şad olsun" cümleleriyle sahnede duygularını seyircilerle paylaştı. 

"GURUR DUYUYORUM"

'Tanrı İstemezse' şarkısını söyleyen Yonca Lodi, "Böyle özel ve güzel bir gecede bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Müslüm Baba'ya buradan sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum. Bu sahnede olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Müslüm Gürses’in hayat hikayesinin anlatıldığı mini belgeselde Muhterem Nur’un "Müslüm’e ben evlenme teklif ettim" dediği bölüm salondan büyük alkış aldı. 

"EN İYİSİ OLDU"

‘Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş’ şarkısını opera yorumuyla söyleyen Hakan Aysev, ‘Klarnet Festivali’nin altıncı yılı. Müslüm Gürses benim için de çok önemli bir isim. Biz operada belkanto deriz yani güzel şarkı söyleme sanatı. Bence Müslüm Gürses, Türkiye’de bu işi en önde yapan şarkıcılardan birisiydi. O Teoman söylediğinde, Kenan söylediğinde de en iyisi oldu" şeklinde konuştu.

Gürses’i tarif eden İpek Açar, "Türk müzik tarihinde unutulmayacak isimlerden bir tanesi. Bu gece burada bulunduğum için çok mutluyum. Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet alkışla bir dua gönderelim" ifadelerini kullandı. 

"MÜSLÜM BABA'DAN FEYZ ALIYORUM"

Öykü Gürman, "Müslüm Gürses’in vefat etmeden önceki proje albümünde onunla düet yapmıştım. Vokal tekniği ve şarkıyı söyleme şekli olarak çok farklı bulduğum ve bütün yıllara da imzasını atmış biridir. Müslüm Baba kendine has şarkı söylemiş tarzıyla feyz aldığım biri. Birçok şarkıyı da ondan dinlerim ve onu örnek alırım" diyerek büyük ustaya hayranlığını belirtti. 

"SAYGI DUYDUĞUM İSİM"

İskender Paydaş, "Klarnet Festivali’nde ikinci kez yer alıyoruz. Saygı duyduğumuz ve göstereceğimiz bir usta Müslüm Gürses" şeklinde konuştu. Gürses’in kadim dostu Burhan Bayar, "Çocukluk arkadaşım, 35 yıllık müzik yoldaşım Müslüm Gürses’i anmak benim için güzel bir şey" dedi. Gecenin sunucusu Hakan Bilgin ise "Rahmetli olduktan sonra adına düzenlenen ilk büyük organizasyon, anma gecesi. Halkımızı Müslüm Gürses’in hayatıyla ve müzikleriyle buluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için anlamlı" açıklamasında bulundu. 

"PLAKETİ MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ'NE GÖTÜRECEĞİM"

Gecenin son şarkısı ‘Hangimiz Sevmedik’ klarnet virtüözü Serkan Çağrı'dan geldi. Çağrı, "Son şarkıyı ben çalacağım, Müslüm Baba’yı hangimiz sevmedik? Onun muhteşem yorumuyla sevdiğimiz bu şarkıyı çalacağız" anonsunda bulununca, salondakiler alkışlarla destek verdi.

Şarkısından sonra Muhterem Nur’u sahneye davet eden Serkan Çağrı, ona bir teşekkür plaketi verdi. Muhterem Nur, “Bu güzel geceyi hazırlayan ve sizlere sunan çok değerli klarnet üstadı Serkan Çağrı'ya ve sanatçılara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Birbirinden değerli müzisyen arkadaşlara ve İskender Paydaş beyefendiye sonsuz teşekkür. Bu gece biraz duygulandım ve çok üzüldüm. Sanatçı arkadaşlarımız elinden geleni yapmaya çalıştı. Herkese teşekkürler. Plaketi Müslüm Gürses hayranları adına aldım, Şanlıurfa’daki müzesine götüreceğim" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...