Kıraç sessizliğini Irak için bozdu: Kerkük Türk değilse bu türkü kimin?

Düzenleyen:
Kıraç sessizliğini Irak için bozdu: Kerkük Türk değilse bu türkü kimin?

MAGAZİN Haberleri

“Özbeöz Türkmen şehri olan Kerkük, prosedüre aykırı bir şekilde referanduma dâhil edildi” diyen Kıraç “Referandum kararı beni ilk günden beri endişelendiriyor” açıklamasını yaptı.

Kendine özgü şarkılarıyla çok beğenilen Kıraç, uzun bir aradan sonra “Kuzey Irak’taki gelişmelere dikkat çekmek için yeni single’ı “Kerkük Zindanı”nı çakırdı. “Kerkük Zindanı”nın, Kemal Başbuğ yönetmenliğinde, Midas Stüdyoları’nda çekilen klibi, 50 kişilik ekiple, 12 saatte tamamlandı. Kıraç, yeni çalışmasıyla ilgili, “Kuzey Irak’taki Barzani yönetiminin referandum kararı beni ilk günden itibaren çok endişelendirmiştir. Bölgemizde, etnik yapıya, din ve mezhebe dayalı yeni devletçiklerin oluşturulmaya çalışılmasını, bölgedeki barış, huzur ve insanların özgürlüğü açısından çok tehlikeli buluyorum. Üstelik bölgede son 50 yıldan bu yana gerek Saddam gerek Barzani dönemlerinde, coğrafyanın demografik yapısı değiştirilmiştir. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, özbeöz Türkmen şehri olan Kerkük, prosedüre aykırı bir şekilde referanduma dâhil edilmiştir. Bu benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu vesileyle, 1980 yılında Saddam’ın Baas rejimi tarafından idam edilen Dr. Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Şerif, Rıza Demirci ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şimdi herkese soruyorum; Kerkük Türk değilse, bu türkü kimin?” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...