Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon gözaltında

Düzenleyen:
Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon gözaltında

MAGAZİN Haberleri

ABD'ye yasa dışı yollarla girerken yakalanan göçmenlerin çocuklarının alıkonulmasını ABD Kongresi'nde protesto eden ve gözaltına alınan kadınlar arasında Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Susan Sarandon'ın da bulunduğu bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, Twitter hesabından ABD Kongresi'nde oturma eylemi nedeniyle gözaltına alınan kadınlar arasında yer aldığını paylaştı.
 
Dead Man Walking (Ölüm Yolunda) filmindeki performansıyla 1996 yılında Oscar kazanan Sarandon, 1999 yılında da New York'ta silahsız bir Afrika kökenli Amerikalı gencin polis tarafından vurulmasına karşı düzenlenen protesto gösterisi sırasında da gözaltına alınmıştı.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesini protesto etmek üzere kurulan "Kadın Yürüyüşü" adlı sivil inisiyatif grubu, ailelerinden koparılan yasa dışı göçmen çocuklar için ABD Kongresinde "sivil itaatsizlik" eylemi başlatmıştı.
 
Ebeveynlerinden ayrılan göçmen çocuklarına dağıtılan battaniyelere dikkati çekmek isteyen göstericiler, Kongre binasının avlusundaki "metal battaniye" heykelinin önünde toplanmıştı.
 
Ellerinde "Çocuklar nerede?", "Göçmen ve Gümrük Uygulama Ofisi'ni kapatın", "Yasa dışı birey yoktur" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, ABD Kongre üyelerine, alıkonulan göçmen çocuklarının ailelerine iade edilmesi çağrısında bulunmuştu.
 
Polisin uyarılarına rağmen binayı terk etmeyen 630 protestocu gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...