HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
Oytun Şanal, , Haber

MAGAZİN Haberleri

Ünlü isim hayatını kaybetti. Kötü haberi Onur Akay duyurdu...

Duyurduğu kötü haberler nedeni ile magazin camiasında Felaket Tellalı lakabı ile ünlenen ses sanatçısı Onur Akay usta oyuncunu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ferdi Merter'in ölümü ile yasa boğulan sanat camiasına bir acı haberde dün gece geldi.

Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden Dallas'ın baş karakteri JR Ewing'i seslendiren, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal, dün yoğun bakıma kaldırılmıştı. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay ise, ünlü oyuncunun dün vefat ettiğini duyurdu.

Cenaze bilgilerinin henüz belli olmadığını söyleyen Onur Akay, “Tiyatromuzun değerli ismi ve sesi ile hafızalarımıza kazılı Oytun Şanal'ı kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin ve Türk tiyatrosunun başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

Şanal iki yıldır yakalandığı akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Eylül ayında durumu ağırlaşan sanatçı İzmir Dikili'deki yazlığından İstanbul Moda'daki evine getirilen Oytun Şanal'ın, kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca acil olarak hastaneye kaldırılmış ve kalbi tekrar çalıştırılmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren sanatçının durumunun kritik olduğu, organlarının cevap vermediği ve sadece kalbinin attığı açıklanmıştı.

OYTUN ŞANAL KİMDİR?
Oytun Şanal, 3 Ocak 1937 tarihinde İstanbul`da dünyaya gelmiştir. 1953 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü`ne giren Oytun Şanal, aynı yıl başarısız bulunarak okuldan ayrılmıştır. Şanal, daha sonra Devlet Tiyatrosu bünyesindeki Çocuk Tiyatrosuna girmiştir.
1960 yılında tekrara sınavlara girerek devlet konservatuvarı Tiyatro Bölümü`nden mezun olmuştur.

Elçin Şanal ile evlenen Oytun Şanal, birçok tiyatro oyununda da rol almıştır. Bu oyunlar; Çayhane, Othello, Romeo ve Juliet, Sevgililer gibi bilindik perdelerdir.
Zamanın büyük ses getiren yapıtı Uzay Yolu dizisinde Kaptan Kirk, yine bir dönemin en popüler dizileri arasında yer alan Dallas`ta ise J.R. Ewing`e dublaj yapmıştır.
Oytun Şanal, aynı zamanda Çocuğun Var Derdin Var ve Sihirli Annem dizilerinde de yer almıştır.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...