HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ünlü sanatçı yoğun bakımda | Mehmet Ali Erbil kimdir?

Düzenleyen: /
Ünlü sanatçı yoğun bakımda | Mehmet Ali Erbil kimdir?
Mehmet Ali Erbil Kalp Krizi, Magazin, Mehmet Ali Erbil Yoğun Bakımda, Haber

MAGAZİN Haberleri

Ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil, kaburgasında oluşan kırık nedeniyle İstanbul’da özel bir hastanede ameliyata alındı.

Ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil, akşam saatlerinde kaburgasında oluşan kırık nedeniyle Maslak’ta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan ünlü sunucu, operasyonun tamamlanmasıyla ameliyattan çıkarıldı. Servise alınan ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil’in tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan Erbil’in abisi Mustafa Erbil ve kızları da hastaneye geldi. 

MEHMET ALİ ERBİL KİMDİR?

Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1962 yılında İstanbul’da doğdu. Türkmen kökenli, Tiyatro ve sinema oyuncusu Sadettin Erbil‘in ikinci oğlu olan sanatçının, annesi Yurdagül Eken’in ikinci evliliği nedeniyle İstanbul’da başlayan ortaokul hayatı, Balıkesir’de devam etti ve Ankara’da bitti.

1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’ne yatılı olarak giren Erbil, 16 yaşındayken hocası Cüneyt Gökçer tarafından 'Küheylan' oyunun başrolüne seçildi.

17 YAŞINDA İLK ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak başrolde En İyi Tiyatrocu Ödülü’nü kazandığında daha 17 yaşında olan Erbil, mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.

Başta ‘Küheylan’ olmak üzere birçok oyunda oynayan Erbil, 21 yaşına geldiğinde hayatının akışını değiştirecek bir karar vermek zorunda kaldı. Ya Ankara’da kalıp tiyatro oyunculuğuna devam edecekti ya da İstanbul’dan aldığı müzikal tekliflerini değerlendirecekti. Devlet memurluğundan istifa edip İstanbul'a dönen Mehmet Ali Erbil, bir röportajında memurluktan bir ayda kazandığı parayı, müzikallerden bir gecede aldığını belirtti.

TELEVİZYONLARIN ESKİ(ME)YEN YÜZÜ

Televizyona ilk adımını atmasını sağlayan, hem sunucu, hem de şovmen olarak onu ilk keşfeden İzzet Öz‘dür. Mehmet Ali Erbil, TRT‘de ‘Metronom’ adlı eğlence programını hazırlayarak önce Derya Baykal‘la, 1984 yılında da Çiğdem Tunç‘la bir ikili olarak televizyona çıkarak hafızalarda yer etti.

Özel kanalların açılmasıyla birlikte Erbil, TRT’den Kanal 6’ya geçiş yaptı. Daha sonra Star TV ve ATV’de dizi, Show Tv’de de program yaptı.

SHREK’İN EŞEĞİNİ SESLENDİRDİ

Babası sinemacı olduğu için genç yaşta dublajla da tanışan Erbil, Shrek adlı animasyon filminin eşek karakterini seslendirdi.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

Kanal D’de yayınlanan yarışma programı “Çarkıfelek” ve ATV’de uzun bir süre yayınlanan “Tatlı Kaçıklar” dizisiyle zirveye çıkan Mehmet Ali Erbil, 1975 yılında “Harakiri” ve 1981 yılında “Hababam Sınıfı Güle Güle” adlı filmlerle beyazperdeye geçti. 1995 yılında Sinan Çetin‘in “Bay E”, 1999 yılında Gani Müjde‘nin “Kahpe Bizans”, 2000 yılında Ömer Uğur‘un yönettiği “Hemşo” adlı filmlerde rol aldı. TRT’de yayınlanan “Bir Başka Gece” adlı programın da sunuculuğunu yapan Erbil, 1985′te İlyas Salman ile birlikte oynadığı Uyanıklar Dünyası adlı filmle büyük beğeni topladı. Erbil ayrıca Emel Sayın‘la birlikte Aşkım Aşkım adlı dizide oynadı. 2011 yılında da Star Tv’de "Eyvah Düşüyorum" adlı programı sunmaya başladı. Mehmet Ali Erbil, 35’e yakın dizi ve filmde rol aldı. Aynı zamanda 5 tiyatro oyununu sergiledi.

5 KEZ EVLENDİ

Mehmet Ali Erbil, 1980'de ilk evliliğini Muhsine Şehnaz Kamiloğlu ile yaptı. Erbil’in bu evlilikten 16 Nisan 1982'de Sezin ismini verdiği bir kızı oldu. Daha sonra 1985'te boşandığı Muhsine Şehnaz Kamiloğlu ile bir kez daha evlendi. Erbil daha sonra manken Nergis Kumbasar ile 20 ağustos 1989'da evlendi. Ünlü şovmenin Kumbasar'dan 02 Aralık 1995'te Yasmin adını verdikleri kızları oldu ve evlendikten yedi yıl sonra 1996'da boşandılar.

Erbil, dördüncü kez nikah masasına 2001'de oturduğunda bu kez yanında Sedef Altuntaş vardı. Ama bu evlilik de uzun sürmedi.1,5 yıl sonra 2003'te boşandılar. Erbil son olarak beşinci evliliğini Tuğba Coşkun ile 30 Nisan 2005'te gerçekleştirdi. 03 Temmuz 2006'da Ali Sadi adını verdikleri bir çocukları oldu. Ancak 2011'de boşandılar.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...