Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üniversiteden kiralık plato

Üniversiteden kiralık plato

MAGAZİN Haberleri

“Direniş Karatay” filmi için kurulan film platosunda Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yapılar gerçeğini aratmıyor.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, “Direniş Karatay” filmi için kurduğu film platosunu Hollywood film yapımcılarına kiralamak için çalışma başlattı. 12. yüzyıl Konya’sını tasvir eden film platosu, sanatçıların kullandığı aksesuar ve kostümler, filmin gösterime girmesinin ardından, farklı dizi ve film yapımcıları tarafından kullanılmaya devam etti. 25 dönümlük araziye kurulu, 66 bin metrekaresi açık, 20 bin metrekaresi kapalı toplam 86 bin metrekarelik platoda tonlarca demir, çelik ve ahşap kullanıldı. Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yapıların gerçeğe yakın prototiplerinin bulunduğu platoda, sokaklar, döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkanları yer alıyor. TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Hollywood yapımcılarına ulaşmak için New York’da temsilciliği bulunan bir Türk şirketiyle görüşmeler yaptıklarını anlattı. Platodan elde edilen gelirin üniversiteye aktarıldığını ifade eden Öztürk “Kiralamayla ilgili bir web sayfamız var, o web sayfası üzerinden çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...